Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Stephany doet een master in IJsland

Student Maritiem Officier

'Deze master heeft diverse vakken die allemaal met de oceaan te maken hebben en dat leek mij perfect!'

"Na mijn opleiding ben ik gaan zoeken naar een master. Ik heb die gevonden in IJsland! Ik studeer momenteel de master Coastal and Marine Management aan de Universiteit van Westfjords."

Studeren in IJsland mega pluspunt 

"Ik heb voor deze master gekozen, omdat het veel diverse vakken heeft die wel allemaal met de oceaan te maken hebben en dat leek mij perfect! En studeren in het prachtige IJsland was natuurlijk alleen maar een mega pluspunt. 

Het mooie aan deze master is dat het op een hele kleine universiteit wordt gegeven. In totaal zijn er 40 studenten op de hele uni. Dat maakt het contact met de docenten en tussen de studenten onderling knus en gezellig. Verder krijg ik les in zoveel verschillende vakgebieden , dat ik later alle kanten op kan met mijn masterdiploma."

Grootste uitdaging is de taal 

"De grootste uitdaging aan studeren in IJsland is denk ik de taal. Er is een heel andere cultuur. En daarnaast is het klimaat totaal anders dan in Nederland. In de winter ligt er overal een dikke pak sneeuw. Vaak is het zo erg dat je niet eens naar buiten kan. 

De hoogtepunten van mijn verblijf zijn alle weekenden dat we op roadtrip zijn gegaan. Het is zo'n mooi land. Het is natuurlijk zonde als je er niks van mee krijgt als je hier bent. 

Na deze master zou ik best wel graag onderzoek willen doen op een onderzoeksschip."

- Stephany