Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid Frans te halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan is de masteropleiding Leraar Frans iets voor jou. De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar.

16 april 2024
Bezoek de open dag

Master Leraar Frans deeltijd: Iets voor jou?

Begin jij na de zomer met Master Leraar Frans deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

Je leert hoe je het vak Frans plaatst in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijkt. Ook leer je hoe je deze inzichten vertaalt naar concrete lessituaties voor bovenbouwleerlingen, je eigen lespraktijk kritisch analyseert en verbetertrajecten voorstelt.

Master Leraar Frans deeltijd: De opleiding

Jaar 1

Hoe stimuleer je leerlingen tot leren en volg je hun ontwikkeling? In jaar 1 staat deze vraag centraal in de Vakdidactiek en Onderzoek in de Schoolpraktijklijn (VOS). Daarnaast werk je aan je eigen kennis en vaardigheden in de leerlijnen Linguistique, Littérature et culture en Taalvaardigheden.

Jaar 2

Onderwijs ontwerpen in het kader van je eigen school staat centraal in de VOS-lijn. In jaar 2 werk je ook verder aan het verdiepen van je kennis en vaardigheden in taalkunde (Linguistique appliquée) en Literatuur (moderne).

Jaar 3

In jaar 3 ga je aan de slag met de thema's Aandacht voor Meertaligheid (Linguistique) en Hedendaagse Frans Literatuur. Onder andere met het project Choix Goncourt des Pays-Bas. Je leert hoe je samen innoveert in de school en reflecteert op je ontwikkeling.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Hbo- of wo-bachelor

Je wordt tot deze master toegelaten met een Bachelor of Education Frans of een wo-bachelor Frans met een Educatieve minor. Daarnaast moet je een succesvolle intakeprocedure doorlopen voordat je een Bewijs van Toelating ontvangt.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

20 uur per week

Gemiddeld heb je voor je studie 20 uren per week nodig. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 300 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Master Leraar Frans deeltijd aan de HvA?

Lerares geeft uitleg aan leerling
  • Je houdt van je vak als docent en wilt je daarom graag nog verder specialiseren. Om te groeien als mens en jezelf te ontwikkelen tot een eerstegraadsdocent.
  • De master leidt je met een hoogwaardig en flexibel 2- tot 3-jarig deeltijdprogramma op tot eerstegraadsleraar.
  • Na het afronden van deze masteropleiding ben je expert in jouw schoolvak en kun je les gaan geven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs of in het hbo.
  • Je hebt jezelf ook ontwikkeld tot gevorderd vakdidacticus én onderzoekend professional in je eigen klas, vaksectie en schoolorganisatie.

Voor wie?

Lerares voor de klas
  • Je bent een tweedegraadsdocent Frans.
  • Je wilt eerstegraadsbevoegd voor de klas staan.
  • Je wilt je verdiepen in je schoolvak voor de bovenbouw.
  • Je wilt je professioneel functioneren verbeteren.