Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid Engels te halen waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan is de masteropleiding Leraar Engels iets voor jou. De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar.

Schrijf je in
Master Leraar Engels deeltijd: Iets voor jou?

Begin jij na de zomer met Master Leraar Engels deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

Bij de Master Leraar Engels leer je hoe je het vak Engels plaatst in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Ook leer je hoe je deze inzichten vertaalt naar concrete lessituaties voor bovenbouwleerlingen, je eigen lespraktijk kritisch te analyseren en verbetertrajecten voor te stellen.

Docent voor de klas
Jaar 1

In jaar 1 krijg je de basiskennis en vaardigheden die je tijdens het hele studieprogramma nodig hebt. Vanaf het 1e semester begin je met de 3 lijnen: Literatuur en Cultuur, Taal en taalkunde en Vakdidactiek en Onderzoek in de Schoolpraktijk.

Jaar 2

Jaar 2 bouwt verder op de lesstof in jaar 1, altijd met het oog op het verband tussen theorie en praktijk. Tijdens je stage in jaar 2 loop je mee in de bovenbouw om opgedane kennis toe te passen in de praktijk.

Jaar 3

In jaar 3 krijg je alleen het 1e semester les. Hierbij komen alle kennis en vaardigheden vanuit de eerste 2 jaren samen, bijvoorbeeld in de module Teaching Literature.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Hbo- of wo-bachelor

Je wordt tot deze master toegelaten met een Bachelor of Education Engels of een wo-bachelor Engels met een Educatieve minor. Daarnaast moet je een succesvolle intakeprocedure doorlopen voordat je een Bewijs van Toelating ontvangt. Heb je een andere vooropleiding, vraag dan een gesprek aan met de opleidingscoördinator.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

20 uur per week

Gemiddeld heb je voor je opleiding 20 uren per week nodig. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 300 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Master Leraar Engels deeltijd aan de HvA?

studenten in de les
  • Je houdt van je vak als docent en wilt je daarom graag verder specialiseren. Om te groeien als mens en jezelf te ontwikkelen tot een eerstegraadsdocent.
  • De master leidt je met een hoogwaardig en flexibel 2- tot 3-jarig deeltijdprogramma op tot eerstegraadsleraar.
  • Na het afronden van deze masteropleiding ben je expert in jouw schoolvak en kun je lesgeven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs of in het hbo.
  • Je hebt je ontwikkeld tot gevorderd vakdidacticus én onderzoekend professional in je eigen klas, vaksectie en schoolorganisatie.

Voor wie?

Studenten tijdens college
  • Je wilt eerstegraadsbevoegd voor de klas staan.
  • Je wilt je verdiepen in je schoolvak voor de bovenbouw.
  • Je wilt je professioneel functioneren verbeteren.