Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Frank Bosma

Student Master Algemene Economie deeltijd

"De klas zit vol met collega’s die net als jij geïnteresseerd zijn in economie."

Ik wil als docent het maximale uit mijn capaciteiten halen en voor mijn carriere is het goed om dit diploma te hebben. Het is goed om je kennis op te frissen en te verdiepen met mensen die dezelfde achtergrond en motivatie hebben. We zijn kritisch en eager om te zien hoe de docenten hun lessen inrichten. Zij doen dit met veel interactie, zijn enthousiast en er hangt een goede sfeer. Dit is inspirerend en interessant. Bij vragen van mijn eigen leerlingen kan ik nu terugvallen op onderliggende economische kennis en modellen.

In 2006 begon ik als zij-instromer. Inmiddels sta ik al tien jaar voor de bovenbouw en bied ik op youtube via mijn bedrijf Economie Academy examentrainingen aan voor havo- en vwo-leerlingen. Wat tijdens de master aan bod komt, gebruik ik voor mijn lessen maar ook voor mijn bedrijf en andersom. Economie is actueel, als je het nieuws aanzet komt er altijd wel iets voorbij dat dit vak raakt.

Ik koos voor de HvA, omdat ik bekend was met de organisatie en omdat het goed bereikbaar is en goede parkeervoorzieningen heeft. Alles bij elkaar is het aanpoten, maar de docenten weten wanneer je het druk hebt op je werk. Zij houden hier rekening mee en denken met je mee.