Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Wil je doorstuderen voor je mastertitel? Dat kan dankzij een samenwerking tussen HvA Faculteit Business en Economie en de Universiteit van Amsterdam. Als je in je derde jaar een doorstroomminor volgt, kun je na de JCA vaak direct starten met de Master of International Business Studies (eenjarig). In twee jaar (een schakeljaar en een jaar master) kun je je mastertitel behalen.

Wil jij je na de opleiding verder specialiseren op het gebied van data-analyse en digitale technologie? Je kunt direct doorstromen naar de multidisciplinaire master Digital Driven Business, die wordt aangeboden aan de HvA. Je leert tijdens deze eenjarige master opkomende digitale technologieën en data om te zetten naar business modellen. Voor deze master geldt een selectieprocedure. Bekijk hiervoor de toelatingseisen op de website, of neem contact op met de opleiding.