Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Na je opleiding

Na afronding van je opleiding kun je je bij zowel profit als non-profit organisaties gaan bezighouden met ondermeer HR-processen, het  werven en selecteren van de juiste medewerkers voor de juiste functie, het adviseren van het management over HR-vraagstukken, strategische vraagstukken over duurzame inzetbaarheid, reintegratie, loopbaanbegeleiding, flexibiliteit of talentmanagement.

De hbo-bachelor HRM deeltijd biedt een goede basis om verder te studeren. Na het behalen van een bachelordiploma kan je een masteropleiding gaan volgen. Dit kan zowel op hbo- als op wo-niveau. Op Studiekeuze123 (opent in nieuw venster)vind je een uitleg over wat het verschil is tussen een master op hbo-niveau en op wo-niveau. Hbo-masters bieden tegenwoordig veelal dezelfde titel als wo-masters. Een hbo-master is praktischer en beroepsgerichter ingericht en hierdoor hoef je geen pre-master te behalen. Je behaalt dan dus in kortere tijd je masterdiploma.

Het bachelordiploma HRM geeft na het volgen van een doorstroomminor ook toegang tot master- of businessopleidingen, zoals bijvoorbeeld Business Administration(opent in nieuw venster). Een compleet overzicht van hbo- en wo-masters kun je raadplegen via de matchfinder op Studiekeuze123 (opent in nieuw venster). Je kunt filteren op hbo of wo-masters en daarbij kun je ook bekijken wat er per specifiek vakgebied te vinden is.