Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

HBO-Rechten

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te checken of de opleiding bij je past.

De studiekeuzecheck van de opleiding HBO-Rechten bestaat uit een online cursus die je thuis doorloopt en een bijeenkomst. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen uit de propedeuse. Elk onderdeel sluit je af met een test.

Voorbereiden studiekeuzecheck

Je hoeft je niet vooraf voor te bereiden op de studiekeuzecheck. De tests hebben betrekking op wat je leert tijdens de cursus.

Aanmelden 

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je vanaf half januari per e-mail een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Je kiest een datum voor de bijeenkomst. Een week voor de bijeenkomst ontvang je per e-mail een link naar de online cursus. Je hebt 5 werkdagen de tijd om de cursus te doen. Het doorlopen van de cursus kost ongeveer 2 uur.

Let op: de e-mails worden verstuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Heb je geen berichten ontvangen? Check dan je spambox.

Data studiekeuzecheck bijeenkomst

  • donderdag 13 april 2023
  • donderdag 15 juni 2023
  • donderdag 29 juni 2023

Studiekeuzeadvies

Na afronding van de online studiekeuzecheck ontvang je binnen 2 weken per e-mail een studiekeuzeadvies. Je krijgt een positief advies als je de cursus met goed gevolg hebt afgerond. Na het afronden van de cursus kun je deelnemen aan een online bijeenkomst om vragen te stellen.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.