Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Timo begon een eigen bedrijf

Ervaar de opleiding

‘Ik heb mijn passie gevonden tijdens mijn opleiding’

'Ik heb de opleiding Product Design gevolgd en na mijn opleiding heb ik een eigen zaak opgericht. Nu ben ik CEO van Werkwaardig. Dit is een Amsterdams meubel- en interieuraccessoires merk dat jonge Nederlandse ontwerpers een podium geeft en waarmee we een nieuwe, frisse wind door ‘Dutch Design’ willen blazen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je opleiding?

Om doelen op de juiste manier voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om de juiste mensen en partijen om je heen te verzamelen. Het is onmogelijk om dit alleen voor elkaar te krijgen. Dit is iets waar ook steeds meer nadruk op werd gelegd tijdens mijn opleiding aan de HvA. Tijdens mijn opleiding leerde ik vooral hoe je een product bedenkt, onderzoekt, ontwikkelt, en produceert. Wanneer het product ‘af’ was, stopte het en kreeg je een cijfer voor dit proces. Ik heb vervolgens in de praktijk moeten leren hoe je een product vervolgens commercieel vermarkt. 

Favoriete herinnering?

Tijdens mijn opleiding zijn we met het hele studiejaar naar de Salone del Mobile in Milaan geweest, de grootste designbeurs van Europa. Hier heb ik mijn passie voor de design- en meubelindustrie gevonden.'