Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Thijs enthousiast over zijn stage

Ervaar de opleiding

'Het enthousiasme van collega’s wanneer ik iets laat zien, geeft mij enorm veel energie'

'Ik loop stage bij Studio HENK. Dit is een bewust Nederlands designmerk dat duurzame meubels maakt die een leven lang mee moeten gaan. Tot nu toe verloopt het erg voorspoedig. Ik was voordat de stage begon al goed ingelicht over de opdracht. In de eerste paar weken werd mij uitgelegd hoe alles in zijn werk ging op kantoor en gaven ze mij de tijd om mijn plan van aanpak op te stellen. Mijn collega’s legde mij geen druk op en lieten mij gewoon mijn ding doen. Dit vond ik erg prettig.

Ik vind het erg leuk om een stage te doen. Ik pas namelijk de opgedane kennis toe in de praktijk. Het enige wat een beetje wennen was, was om elke dag om 9 uur op kantoor te moeten zijn. Gelukkig ben ik hier inmiddels aan gewend, haha. Het werken op kantoor is gezelliger dan verwacht. Ik heb erg leuke collega’s waarmee je goed kan praten en die mij goed kunnen helpen op de momenten dat ik hulp nodig heb.

Wat is de leukste ervaring tot nu toe?

De leukste ervaring tot nu toe vind ik toch wel het brainstormen met het team. Het enthousiasme van collega’s wanneer ik iets laat zien dat zij interessant vinden, geeft mij enorm veel energie.

Wat is het belangrijkst dat je tot nu toe hebt geleerd?

Ik ben momenteel bezig met het ontwerpen van een product waarbij duurzaamheid een hele grote rol speelt. Wat ik in de praktijk heb geleerd is dat verduurzamen van producten in kleine stapjes plaatsvindt. Het maken van grote stappen op dit gebied is lastig en heeft tijd nodig. Er moeten namelijk enorm veel afwegingen worden gemaakt.

Was de opleiding een goede voorbereiding op je stage?

Ik denk dat school een goede basis biedt voor het werkveld, maar dat er toch wel een groot verschil zit tussen school en de praktijk. Dit verschil zit hem vooral in het bijhouden van je proces en het altijd moeten onderbouwen van keuzes. Het lopen van stages tijdens de opleiding is, naar mijn mening, dan ook erg belangrijk. Ik vind de focus die school legt op duurzaamheid en circulair ontwerpen erg goed. Ik heb op mijn stage echt iets aan de opgedane kennis.'