Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Built Environment

Verhaal

Lauryn studeert in het buitenland

Lauryn, student Built Environment

‘Hoewel ik het in het begin best spannend vond om alleen naar het buitenland te gaan, heb ik het heel erg naar mijn zin’

"Ik volg mijn minor in het Zwitserse Luzern. Ik heb gekozen voor Architecture and Context aan de Hochschule Luzern. Ik kom onder andere meer te weten over de context van de gebouwde omgeving."

Supersnel medestudenten leren kennen 

"Voor ons hoofdproject hebben wij een gebied in Zwitserland aangewezen gekregen dat is opgedeeld in zes delen. In het gebied loopt een rivier waar veel angst is voor overstromingen. Dus daar moet rekening mee gehouden worden. Elke groep krijgt een van de zes delen. Samen moeten we kijken hoe we dat gebied stedenbouwkundig kunnen verbeteren en klaarmaken voor de toekomst.  

Hoewel ik het in het begin best spannend vond om alleen naar het buitenland te gaan, heb ik het heel erg naar mijn zin. Ik heb supersnel medestudenten leren kennen. Alle buitenlandse studenten zaten namelijk in hetzelfde schuitje; ze kenden ook nog niemand. Met een groepje gaan we regelmatig de omgeving verkennen. Luzern is echt beeldschoon. Ook helpen we elkaar met de opdrachten."

 - Lauryn