Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Kees over zijn eerste baan

Ervaar de opleiding

‘Ik koos na mijn opleiding voor een baan als docent’

'Ik werk als onderzoeker en docent bij het Robotlab van de HvA. Hier doen we onderzoek naar het hergebruik van nieuwe materialen. Ons doel is om dit proces op te schalen en te optimaliseren met behulp van robots. We werken met industriële robotarmen die ons helpen om het hergebruikproces efficiënter te maken. Daarnaast bieden de robotarmen de mogelijkheid om nieuwe materialen te onderzoeken. Ik ontwikkel niet alleen de software, maar ook de tools die op de robots worden geplaatst om het proces te verbeteren.

Oplossingsgerichtdenken

Hoewel ik me voornamelijk richt op mijn werk als onderzoeker en docent bij het Robotlab, werk ik twee dagen per week als timmerman en meubelmaker. Ook hier gebruik ik mijn creativiteit en oplossingsgerichtdenken om mooie en functionele meubels te maken. Het werkende leven bevalt me goed. Ik heb minder stress dan tijdens mijn studie, omdat ik nu vaste werkdagen en -tijden heb. Ik hoef me geen zorgen te maken over mijn werk in de avonduren, wat me meer rust geeft.

Niet de standaardroute

Ik heb bij Built Environment gekozen voor de afstudeerrichting Architectuur. Hoewel mijn huidige baan niet de standaardroute is na mijn opleiding, heb ik veel gehad aan de dingen die ik heb geleerd. Mijn studie heeft me geholpen bij het ontwikkelen van mijn creatieve en oplossingsgerichte vaardigheden. Die kan ik toepassen in mijn werk als onderzoeker en docent bij het Robotlab.

Het enige wat ik soms mis aan school zijn de flexibele uren en werkdagen. Ik vond het fijn om mijn eigen tijd in te delen en te werken aan andere projecten of af en toe een dag vrij te zijn. Nu ik werk, heb ik vaste werkdagen en -tijden en is er minder ruimte voor flexibiliteit. Maar aan de andere kant biedt mijn huidige baan ook voordelen. Zoals de mogelijkheid om nieuwe technologieën te leren en toe te passen. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om een andere richting in te slaan na mijn opleiding, want hierdoor kan ik werken aan interessante projecten en mijn kennis en vaardigheden verder ontwikkelen.'