Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Carrièremogelijkheden

Na je opleiding kun je in principe overal terecht waar vliegtuigen worden gebruikt, beladen, begeleid, onderhouden en gerepareerd. Maar ook buiten de luchtvaart zijn mogelijkheden, bijvoorbeeld in de IT- en autobranche.

Aviation Engineering

Heb je gekozen voor de afstudeerrichting Aviation Engineering? Dan kun je aan de slag als bijvoorbeeld Maintenance, Repair & Overhaul (MRO) Engineer. In deze functie werk je bij een luchtvaartmaatschappij op een Engineering & Maintenance-afdeling of bij een zelfstandig onderhouds- of MRO-bedrijf. Je zorgt dat het proces met betrekking tot onderhoud en luchtwaardigheid goed verloopt en op tijd is afgerond tegen minimale kosten. Je kunt ook aan de slag als Flight Operations Engineer. Hierbij werk je bij een luchtvaartmaatschappij in verschillende technische functies waarin de dagelijkse operatie veilig, efficiënt en effectief uitgevoerd moet worden. Andere functies die op je visitekaartje kunnen staan zijn:
 

 • onderhoudsplanner
 • kwaliteitsmedewerker of -manager
 • technisch vlieger
 • specialist op het gebied van motor of andere onderhoudssystemen

Aviation Operations

Na de afstudeerrichting Aviation Operations kun je denken aan een baan als Aviation Logistics Specialist of als Aviation Security & Technology specialist. In deze laatste ben je een generalist met een brede kennis van aviation, security en technologie. Je hebt diepgaande kennis van aviationprocessen, bent op de hoogte van mogelijke veiligheidsdreigingen, en van de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van security wereldwijd, al dan niet toegepast binnen aviation of daarbuiten. Je bent in staat om concepten te ontwikkelen die bijdragen aan een optimaal security bedrijfsvoeringsconcept en weegt daarbij juridische, maatschappelijke, politieke, bedrijfseconomische, ruimtelijke, organisatorische belangen af. Daarbij houd je de efficiency en kwaliteit nauwlettend in de gaten. Andere functies die bij deze afstudeerrichting passen zijn:
 

 • network planner
 • manager crew planning
 • airport terminal manager
 • cargo dispatcher
 • research & development security advisor
 • projectmanager security
 • aviation security manager

Speciale trajecten

Rond je de selectie voor één van de speciale trajecten succesvol af. Dan wacht jou een uitdagende baan als luchtverkeersleider of kun je commercieel piloot worden. Daarnaast kun je altijd terugvallen op een functie die past bij de afstudeerrichting Operations of Engineering.

Benieuwd wat onze oud-studenten allemaal doen tegenwoordig?

Lees dan onderstaande interviews:
 

► Yari koos na zijn opleiding voor een baan buiten de luchtvaart.

► Maikel is Director Flight Operations Support & Innovation bij Transavia.