Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekeuzecheck

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij de Ad Software Development. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

Veel studenten die een technische studie doen zoals ICT vallen uit in het eerste jaar. Daar zijn verschillende redenen voor, maar een van de belangrijkste redenen is een verkeerde studiekeuze. De check is wederzijds: jij krijgt een mooie kans om nog een keer te checken of de opleiding echt bij jou past. Andersom kijkt de opleiding of jij de juiste verwachtingen, vaardigheden en inzet hebt om met succes te kunnen studeren.

De HvA vindt een goede studiekeuze zo belangrijk dat deelname aan de studiekeuzecheck voor alle voltijdopleidingen verplicht is gesteld. Daarna krijgt elke student een studiekeuzeadvies.

Onderdelen

De check bestaat uit de volgende onderdelen:

Vooraf (thuis):

  • Je vult een vragenlijst in. De vragenlijst ontvang je binnen twee weken nadat je een SKC datum hebt gekozen per e-mail.

Tijdens de gekozen studiekeuzecheck datum:

  • Je komt naar de fysieke bijeenkomst op locatie waar je een voorproefje van de opleiding krijgt onder begeleiding van AD CS docenten. Details ontvang je voortijdig per e-mail. 

Na de SKC geven wij iedere student een advies. Dat advies is niet bindend, ook bij een ontwikkel advies kan je de opleiding volgen. Het blijft jouw eigen keuze.

Lees meer over Studiekeuzecheck bij de HvA