Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is het invullen van een online vragenlijst over je studiekeuze. Op basis van de antwoorden die jij geeft, krijg je een samenvatting van het keuzeproces dat je hebt doorlopen en ontvang je tips wat je verder kunt doen om je voor te bereiden op de start van je opleiding. Blijkt dat je vragen of twijfels hebt over je studiekeuze? Dan krijg je tips wat je kunt doen om jouw twijfels weg te nemen.

De studiekeuzecheck helpt je dus om zelf in te schatten of je een goed beeld hebt van de opleiding en wijst je de weg naar vervolgstappen. Maak de studiekeuzecheck daarom zo snel mogelijk nadat je de uitnodiging hebt ontvangen. Vanaf half januari (niet eerder) ontvang je via e-mail een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. 

Programma

  • Je volgt een instructiecollege. 
  • Je maakt in kleine groepjes kennis met elkaar en bespreekt samen de huiswerkopdracht.
  • Je maakt een gezamenlijke groepsopdracht.
  • Eventueel heb je nog een studiekeuzegesprek met een docent van de opleiding.

Studiekeuzeadvies

Twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van de gemaakte opdracht en het resultaat van de toets.

Lees meer over Studiekeuzecheck bij de HvA