Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

De financiële wereld verandert snel door automatisering, digitalisering en technologische ontwikkelingen. Veel administratieve werkzaamheden die werknemers een aantal jaren geleden uitvoerden, worden nu door computers gedaan. Functies verdwijnen, functies veranderen en nieuwe functies ontstaan. Door al deze veranderingen neemt de vraag naar professionals met financiële kennis en (financiële) ICT-vaardigheden de komende jaren toe. Breed inzetbare werknemers die vraagstukken kunnen oplossen, financiële rapportages kunnen samenstellen, bedrijfsprocessen kunnen beoordelen of data kunnen analyseren. Word jij deze finance professional van de toekomst? Ga dan voor de Associate degree opleiding Finance & Control. Finance, your future?

Schrijf je in tot uiterlijk 1 juli
Studenten vertellen wat de opleiding inhoudt en wat je ermee kunt.

Begin jij na de zomer met de Ad Finance & Control? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

De Associate degree Finance & Control is een tweejarige Nederlandstalige voltijdopleiding. Je werkt samen met studenten en professionals uit de beroepspraktijk aan opdrachten in de vorm van praktijkvraagstukken. Het studieprogramma bestaat uit verschillende actieve werkvormen, zoals colleges, workshops en trainingen.

Jaar 1

Het eerste jaar bestaat uit vier blokken. Elk blok gaat over een financieel onderwerp, waarmee je uitgebreid aan de slag gaat: geautomatiseerd administreren, bedrijfsprocessen beoordelen, externe ontwikkelingen signaleren en de jaarrekening samenstellen.

Jaar 2

In het tweede jaar ga je verder met het blok bedrijfsprocessen beheren, interne en externe financiële data presenteren, bedrijfsprocessen verbeteren en een keuzeblok. Daarnaast ga je aan de slag met praktijkvraagstukken en werk je aan vaardigheden als bedrijfsadministratie en administratieve organisatie en het werken met softwareprogramma's.

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) in voltijd haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor deze opleiding gelden extra eisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding heb je circa 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Je gaat drie vaste dagen naar school en twee dagen besteed je aan projecten of zelfstudie. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, readers en andere benodigdheden.

Lees meer over studiekosten

Waarom de Ad Finance & Control aan de HvA?

  • We bereiden je voor op hoe het er in de praktijk aan toe gaat: Je gaat samen met je opdrachtgever en je medestudenten aan de slag met vraagstukken uit het werkveld.
  • Je studeert in de stad Amsterdam, op de HvA Business Campus, tussen grote en kleine financiële instellingen, zoals bijv. de ING.
  • Met deze opleiding ken jij de laatste inzichten op financieel-economisch gebied.

Is dit de opleiding voor jou?

  • Je bent goed in Wiskunde en Economie.
  • Je wilt praktijkgericht bezig zijn.
  • Je wilt weten hoe je bedrijfseconomische informatie vastlegt, analyseert en beoordeelt.