Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Wiskunde

Bachelor, voltijd

Bij de vierjarige opleiding Toegepaste Wiskunde leer je wiskundige methoden en technieken in te zetten om managementbeslissingen te ondersteunen.

In het eerste jaar maak je kennis met alle vakgebieden. Aan bod komen de verschillende aspecten van het vak, zowel toegepaste wiskunde als zuivere wiskunde. In het tweede tot en met het derde jaar verdiep en verbreed je je theoretische kennis en vaardigheden. Als wiskundige moet je complexe vraagstukken oplossen met behulp van wiskundige modellen, maar ook informatie verzamelen, bewerken en toegankelijk maken voor derden. In het derde jaar volg je een minor. In het vierde jaar doe je een bedrijfsstage met bijbehorende afstudeeropdracht. Voor ambitieuze studenten, die extra uitdaging willen, is er een aanvullend onderwijsprogramma.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Als afgestudeerde ben jij straks degene die informatie genereert, bewerkt en toegankelijk maakt. Bij een verzekeraar bijvoorbeeld, waar je de premie van een levensverzekering bepaalt. Of in de logistieke wereld, waar je de optimale bewegingen van schepen of treinen plant. Of je ontwikkelt beveiligingsprocessen en codes voor internet en telebankieren. Misschien werk je straks wel in de kunstmatige intelligentie.

Lees meer

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek