Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Wiskunde

Bachelor, voltijd

Hoe vaak moet een sporter trainen om optimaal te presteren op de Olympische Spelen? En hoe leg je het perfecte energienetwerk aan voor elektrische auto’s in Amsterdam, op basis van data over hoe auto’s rijden? Welk managementmodel zorgt voor het perfecte voorraadsysteem in de winkel van het Rijksmuseum? Zijn er voldoende reserves aanwezig van een verzekeraar om pensioenen in de toekomst te blijven uitbetalen? Bij de opleiding Toegepaste Wiskunde leer je wiskundige methoden en technieken in te zetten om managementbeslissingen te ondersteunen. Dit doe je door informatie te verzamelen en te bewerken zodat deze informatie toegankelijk wordt voor anderen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

In het eerste jaar ga je aan de slag met zowel toegepaste wiskunde als zuivere wiskunde. In de jaren daarna verbreed je je theoretische kennis en vaardigheden. Zo leer je hoe je hoe vaardig kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een communicatiegame voor betere communicatie tussen (potentiële) studenten op de hogeschool en je gaat op stage waarbij je werkt aan een concreet probleem op het gebied van wiskunde of statistiek.

Lees meer

Wat word je met de opleiding?

Als afgestudeerde ben jij straks degene die informatie genereert, bewerkt en toegankelijk maakt. Bijvoorbeeld bij een verzekeraar, waar je de premie van een levensverzekering bepaalt. Of je ontwikkelt wiskunde modellen waarmee de gezondheidszorg kan voorspellen wat er in een lichaam gebeurt. Misschien werk je straks zelfs wel in de kunstmatige intelligentie.

Lees meer

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma, een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen voor de havo en vwo-profielen Economie en Maatschappij en Cultuur en Maatschappij.

Lees meer

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek