Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Johan Cruyff Academy

De vierjarige leerroute die je aan de Johan Cruyff Academy kunt volgen is inhoudelijk gelijk aan de opleiding Commerciële Economie met als afstudeerrichting Sportmarketing.

De Johan Cruyff Academy heeft maar drie lesdagen per week, die je volgt in het Wibauthuis op de Amstelcampus. Je studeert het grootste gedeelte van de week zelfstandig. Elk studiejaar bestaat uit vier blokken van tien weken.

Tijdens de propedeuse leer je veel over sales, marktonderzoek, marketing en ondernemerschap. Bovendien werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden en Engels. Je krijgt niet alleen theorie, maar werkt ook samen met medestudenten aan projecten.

In het tweede jaar start je met de afstudeerrichting Sportmarketing. Je leert alles over marketing, reclame en media en past dit toe in de wereld van de commerciële sport. 

De laatste twee jaar kun je zelf richting geven aan je afstudeerrichting. Je volgt een halfjaar een internationaal programma, bijvoorbeeld door uitwisseling met een buitenlandse universiteit, een internationale stage of een internationaal semester binnen HvA Faculteit Business en Economie. Ook volg je een minor, waarmee je je studie kunt verbreden of verdiepen. In het laatste jaar studeer je af met een afstudeeropdracht over een sporteconomisch vraagstuk.

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

 

 

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 1 mei 2019