Kenniscentrum Techniek

Webinar Klimaatwerk in Uitvoering

Klimaatbestendig inrichten van de openbare ruimte

Klimaatverandering betekent steeds meer extremen: meer en heftige neerslag, meer droogte en meer hitte. Steden moeten zich aanpassen. Maar hoe?

Het programma Klimaatwerk in Uitvoering heeft tot doel om praktisch toepasbare kennis en ervaring te delen over het regen- en hittebestendig inrichten van de openbare ruimte, water en groen. Dit webinar is specifiek bedoeld voor beheerders en aannemers. Aan de hand van twee aansprekende projecten krijg je tijdens dit webinar informatie over verschillende waterbergende wegen en infiltrerende bestrating.

Het webinar wordt georganiseerd door Buiten Ruimte. Dat is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam, brancheorganisatie MKB INFRA en Building Changes.

Wat kwam er aan bod tijdens het webinar:

  • Programma Klimaatwerk in Uitvoering en onderzoek De Infiltrerende Stad
    Spreker: Tom Schoenmaker – Building Changes / HvA
  • Project: Waterbergende weg Maerten van Heemskerckstraat in HeemskerkSprekers: Christiaan Leerlooijer (Gemeente Heemskerk) en Taco Ates (Strukton Civiel West)
  • Project: Toekomstbestendige herinrichting Kromme Mijdrechtstraat in Amsterdam Sprekers: Christina Ottersberg (Gemeente Amsterdam) en Youri Dirne (AquaBASE)
Gepubliceerd door  Urban Technology 2 november 2022