Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toelating

Zij-instroomtraject Jeugd- en Gezinsprofessional (ZiT JG) van de Hogeschool van Amsterdam voldoet aan de voorwaarden van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Om deel te kunnen nemen aan het Zij-instroomtraject Jeugd- en Gezinsprofessional heb je een afgeronde hbo-bachelor of wo-opleiding én een positief advies bij het instroom-assessment nodig.

Instroomassessment

Voorafgaand aan het traject word je uitgenodigd voor een instroomassessment. Ter voorbereiding hiervan doe je twee testen en schrijf je een aanbevelingsbrief. Op basis van deze brief krijg je een online matchingsgesprek, waarna een advies volgt. Mocht je zijn toegelaten dan start de eerste lesperiode van 5 maanden. Je volgt dan 1 dag per week een lesprogramma op een locatie van de HvA. Het is goed mogelijk deze lessen te volgen naast een dienstverband.

Meer weten over de beroepsregistratie? Kijk op de website van Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).(opent in nieuw venster)

SKJ registratie

Er is een tekort aan Jeugd- en gezinsprofessionals. Zeker in Amsterdam. Grote jeugdzorgorganisaties zijn dan ook bereid om na 5 maanden een arbeidscontract aan te bieden. Na 10 maanden komt je definitief in dienst en verkrijg je de SKJ registratie.(opent in nieuw venster) Het SKJ en de werkgevers vergoeden de opleidingskosten voor een goot deel na afronding van het traject.