Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Kosten

We vragen voor het instroomassessment en de eerste 2 maanden les een instaptarief van €1.350,-. Ook dit bedrag krijg je terug van de werkgever en het SKJ na succesvolle afronding van het traject. €5.750,- is inclusief het instaptarief.

Betaling

Het SKJ en de werkgevers vergoeden de opleidingskosten voor een groot deel na afronding van het traject. Grote jeugdorganisaties zijn dan ook bereid om nadat je het opleidingstraject hebt afgerond een arbeidscontract aan te bieden. Vervolgens kom je na 10 maanden definitief in dienst en ontvang je de SKJ registratie.

Literatuur

De opleidingskosten zijn exclusief studiemateriaal zoals literatuur. De kosten voor de literatuur bedragen ongeveer € 250,- 

 

Deelnemende werkgevers

Bij het Zij-instroomtraject Jeugd- en Gezinsprofessional zijn de volgende organisaties betrokken:

Je gaat deze organisaties ontmoeten tijdens de werkveldoriëntatie in de eerste 5 maanden van het traject. Mocht je al een jeugdzorgorganisatie hebben die jou wil faciliteren om dit traject te volgen dan kun je dit aan ons voorleggen.

 

Tegemoetkoming RWC

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam helpt werknemers, werkzoekenden en werkgevers met (om-)scholing en begeleiding naar (nieuw) werk. Bijvoorbeeld door arbeidsmarktoriëntatie voor zij-instromers, loopbaanadvies en om- en bijscholing. Deze dienstverlening is gratis en op maat. Waarbij we kijken wat iemand nodig heeft om de stap naar (nieuw) werk te maken.

Wij hebben een samenwerking met het RWC voor financiering van een deel van de opleiding zij-instroom Jeugd- en Gezinsprofessional met SKJ-registratie (opleiding, literatuur en instroomassessment (€ 1.600).

Voorwaarden voor financiering:

  • Je woonplaats is in de regio Groot-Amsterdam.
  • Je bent akkoord met het delen van persoonlijke basisgegevens met Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam.