Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Kosten en subsidie

De kosten voor het geschiktheidsonderzoek zijn €2.646. Voor het scholingstraject bestaan de kosten uit verschillende onderdelen en worden vastgelegd in de tripartiete overeenkomst tussen jou, je school en de Pabo HvA.

De kosten liggen tussen de € 11.400 en € 15.300. Voor opleidingsscholen van de HvA die de begeleiding voor het startbekwaamheidsonderzoek en de LiO’s kunnen en mogen verzorgen zal altijd het lage tarief gelden.

Houd ook rekening met kosten voor boeken en (studie)benodigdheden.

Subsidie

De overheid geeft subsidie aan Zij-instromers in het basisonderwijs. Deze subsidie bedraagt €25.000. Je opleiding, begeleiding op de werkplek en het bekwaamheidsonderzoek kunnen worden vergoed. Jouw werkgever (de school dus) vraagt deze subsidie aan. Op de website van DUO(opent in nieuw venster) vind je meer informatie hierover deze subsidie.

Restitutie

Mocht je onverhoopt vroegtijdig met het Pabo HvA Zij-instroomtraject stoppen dan moet je dit direct aangeven bij DUO en bij het onderwijsbureau van de HvA (onderwijsbureau-foo@hva.nl). Het onderwijsbureau zorgt voor de uitschrijving en berekent welk deel van de kosten voor het Zij-instroomtraject al gemaakt zijn. Hiervoor rekent de HvA op basis van het totaalbedrag op jouw scholingscontract de kosten per blok (halve semesters) waarin je deelgenomen hebt aan het Zij-instroomtraject. Dit bedrag zal aan jouw (eerste) werkgever worden gecrediteerd. Het onbestede deel van de subsidie wordt vervolgens door de werkgever aan DUO terugbetaald.

Vaststelling tarieven

Jaarlijks worden de tarieven van het geschiktheidsonderzoek en het scholingstraject voor Zij-instroom vastgesteld door het managementteam van de faculteit Onderwijs en Opvoeding (HvA FOO). Deze tarieven worden uiterlijk op 1 juni voorafgaande aan het nieuwe studiejaar dat telkens start op 1 september gepubliceerd op deze website.

Tripartiete overeenkomst

Nadat je je geschiktheidsonderzoek met een positief resultaat hebt afgerond wordt een tripartiete overeenkomst opgesteld door ons assessmentbureau. Dit is een overeenkomst tussen jou, ons en de school waar je gaat werken. Je werkgever heeft deze overeenkomst nodig om subsidie bij DUO aan te vragen.