Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Inschrijven

Wil je je graag aanmelden voor het zij-instroomtraject? Leuk! Hier vind je alle relevante informatie hoe je dat kunt doen.

Geschiktheidsonderzoek

Wil je je aanmelden voor het scholingstraject Zij-instroom in Beroep bij de HvA? Dat is goed nieuws! Eerst moet je een geschiktheidsonderzoek doen. Heb je dit onderzoek positief afgerond, dan kun je je aanmelden. 

Meld je aan voor het geschiktheidsonderzoek
(opent in nieuw venster)

Scholingstraject

Je hebt een geschiktheidsverklaring en voldoet aan alle eisen. Je weet ook of je in september of februari wilt instromen. Dan kun je een e-mail sturen naar onderwijsbureau-foo@hva.nl.

Tripartiete overeenkomst

Nadat je je geschiktheidsonderzoek met een positief resultaat hebt afgerond wordt een tripartiete overeenkomst opgesteld door ons assessmentbureau. Dit is een overeenkomst tussen jou, ons en de school waar je gaat werken. Je werkgever heeft deze overeenkomst nodig om subsidie bij DUO aan te vragen.

Maatwerkgesprek

Is dit allemaal goed gegaan, dan ontvang je een uitnodiging voor een maatwerkgesprek met de coördinator zij-instroom van de Pabo HvA. Tijdens het gesprek bekijk je samen waar je staat in jouw ontwikkeling tot leerkracht basisonderwijs en wat dit betekent voor jouw scholingstraject. Je bepaalt samen een scholingsplan. De ‘route’ die je gaat volgen. Het staat je echter vrij om gaandeweg het traject de route aan te passen.