Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Docenten

Je krijgt les van vijf docenten die, ieder vanuit een andere invalshoek, veel ervaring hebben met positieve psychologie en het toepassen ervan in de praktijk.

Docententeam
Docenten Anna, Ed, Maaike, Katarina en Hanneke.

Naast dat de docenten lesgeven aan de HvA, zijn zij veelal ook werkzaam als onderzoeker, coach of trainer. Hierdoor zijn zij op de hoogte van de laatste inzichten en ontwikkelingen in het vakgebied en weten dit te koppelen aan de praktijkcasussen die je tijdens de onderwijsdagen inbrengt.

Katarina

Drs. K.L. Temme Pidcock (Katarina) “Als professional en als mens houd ik mij bezig met vraagstukken die gaan over het leiden van een gelukkig en zinvol leven. Ik vind het inspirerend om wetenschappelijk onderzoek uit de positieve psychologie te vertalen naar toepassingen voor ons eigen leven. Met veel plezier verzorg ik daarom de module ‘De zin van zingeving’ van de cursus Positieve Psychologie. In deze cursus geef ik ook workshops over oplossingsgerichte gespreksvoering, waarin je veel tools vanuit de positieve psychologie gebruikt. Daarnaast ben ik werkzaam als trainer, coach en docent bij de bacheloropleiding Toegepaste Psychologie en de internationale minor Positive Psychology. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om jou meer geluk en zin te laten ervaren en dit bij anderen te kunnen begeleiden en stimuleren.”

Anna

Drs. A. Caspersen (Anna) “Mijn naam is Anna Caspersen, sociaal psychologe en trainer/coach. Behalve docent bij de cursus ben ik ook docent bij de bacheloropleiding Toegepaste Psychologie en bij de internationale minor Positive Psychology. Daarnaast heb ik binnen de Hogeschool een programma ontwikkeld om mindfulness in praktijk te brengen en werk ik als mindfulness trainer, zowel binnen als buiten de HvA. Van de cursus Positieve Psychologie geef ik de module ‘Relaties voor een verbonden leven’ en verdiep ik het thema ‘mindfulness’ met jullie. Als ik kijk naar mijn eigen flourishing komen deze twee centrale elementen voor mij samen: de verbondenheid met anderen enerzijds, en de weg naar binnen, naar de stilte en mijn eigen kern anderzijds. Ik help jou graag om je eigen ontwikkeling binnen deze cursus maximaal de kans te geven om van daaruit de beste professional te worden die je kunt.”

Maaike

Drs. M. Rijken (Maaike) “Wat laat mensen floreren? Wat laat teams goed presteren? Waarin zit de kracht van een groep? Als arbeids- en organisatiepsycholoog en trainer begeleid ik studenten en organisaties antwoord te vinden op deze vraagstukken. Als docent geef ik les aan bachelorstudenten bij de opleiding Toegepaste Psychologie en in de internationale minor Positive Psychology geef ik les over happiness. Van deze cursus verzorg ik twee onderwijsdagen : ‘De introductie van positieve psychologie’ en ‘Van positieve emoties naar duurzaam geluk’. Via strength based coaching en oplossingsgerichte gespreksvoering reik ik je tools aan om met elkaar te leren, jezelf verder te ontwikkelen en je organisatie in beweging te krijgen.”

J.G. Goosen (Hanneke), MSc. “Ik ben Hanneke Goosen, sociaal psychologe en coördinator van een internationale minor in de Positieve Psychologie. Ik houd mij bezig met de vraag hoe we als mensen kunnen floreren, ook – of juist – als de omstandigheden lastig zijn. Ik heb recent een opleiding in ACT afgerond, wat staat voor Acceptance- en Commitment Therapy. Deze therapievorm is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit, waardoor je beter kunt omgaan met de grillen van het leven en meer kunt leven vanuit wat je echt belangrijk vindt. Mijn doel is om je te helpen jezelf en anderen beter te begrijpen en meer keuzes te maken op basis van je waarden.”