Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Ben je een jeugd- en gezinsprofessional en werk je in de jeugdhulp of jeugdbescherming? Ben je op zoek naar deskundigheidsbevordering om te voldoen aan de registratieverplichting die sinds 1 januari 2018 van kracht is? Of je ben je al wel geregistreerd, maar heb je behoefte aan deskundigheidsbevordering voor herregistratie? Dit maatwerktraject biedt het allebei. Het Maatwerktraject voldoet aan de voorwaarden van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)
Deelnemers over het maatwerktraject - HvA

Programma

Je werkt in deze cursus met actuele onderwijsmodules uit de opleidingen Social Work (profiel Jeugd) en Pedagogiek en met kennis en inzichten van het lectoraat Kwaliteit en Effectiviteit in de Zorg voor Jeugd.

Modules en leerlijnen

Het volledige Maatwerktraject Jeugd en Gezinsprofesional telt 9 modules, waarvoor je in totaal 45 studiepunten kunt krijgen. Een maatwerktraject bestaat in ieder geval uit 4 modules van samen 25 studiepunten. Een studiepunt komt overeen met een studiebelasting van 28 uur. Je sluit het maatwerktraject af met een criteriumgericht interview. De modules zijn verdeeld over 3 leerlijnen:

  • Theorie
  • Methodiek
  • Reflectie
Lees meer over het programma

Doelgroep

Ben je een jeugd- en gezinsprofessional en werk je in de jeugdhulp of jeugdbescherming? Ben je op zoek naar deskundigheidsbevordering om te voldoen aan de registratieverplichting die sinds 1 januari 2018 van kracht is? Of je bent al wel geregistreerd maar heb je behoefte aan deskundigheidsbevordering voor herregistratie? Dit maatwerktraject biedt het allebei.

Cursusdagen

Bijeenkomsten vinden plaats overdag op vrijdag. Een lesdag start om 09:20 en eindigt niet later dan 17:00 uur.

Kosten

Wanneer je het volledige Maatwerktraject JG volgt, vraagt dit een investering van € 4.914. Volg je losse modules, dan betaal je € 2.515 voor de 4 basismodules. De kosten zijn exclusief studiemateriaal zoals literatuur.

Lees meer over de opbouw

Toelating

Je hebt een diploma Hogere-Sociaal-Agogische opleiding (HSAO) of een van de voorgangers. Daarnaast werk je (of heb je uitzicht op werk) op het terrein van jeugdzorg voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten.

Tijdsinvestering

De studiebelasting bedraagt gemiddeld 20 uur per week, afhankelijk van het aantal modules dat je volgt. Het volledige Maatwerktraject Jeugd- en Gezinsprofessional kun je binnen 6 maanden afronden.

Groepsgrootte

De groepsgrootte is 20 deelnemers. Het maatwerktraject kent verschillende werkvormen, denk aan onderwijsmodules, praktijkopdrachten zoals een training, werkcollegereeks, intervisie, supervisie of (op maat) ontwikkelde zelfstudie-opdrachten. Gedurende het traject krijg je coaching en begeleiding van een MJG-adviseur.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!