Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Masterclass Voeding

Op deze pagina lees je meer over de leerdoelen, studiebelasting, werkvorm en toetsing van de masterclass Voeding.

Leerdoelen 

  • Je kent de richtlijnen goede voeding vanuit de Gezondheidsraad en de NOVA-indeling
  • Je kunt binnen gezonde voeding onderscheid maken tussen de voedingsstoffen Vetten, Eiwitten, Koolhydraten, Vezels, Vitaminen en Mineralen
  • Je kunt met behulp van de Schijf van Vijf, de PuurGezond Piramide en de richtlijnen van de Gezondheidsraad een voedingsanalyse uitvoeren en een globaal voedingsadvies formuleren
  • Je maakt onderscheid tussen betrouwbare bronnen en voedingshypes en trends
  • Je kunt de beperkingen en mogelijkheden van je expertise met een cliënt bespreken
  • Je zet relevante websites, apps, tools en voorlichtingsmateriaal in

Studiebelasting en werkvorm

De totale studiebelasting voor de masterclass Voeding is 12.5 uur. Deze uren besteed je aan:

  • De (voorbereiding van de) webinar
  • Het maken van de casusopdracht
  • Een presentatie in de werkgroepbijeenkomst
  • Een afrondende reflectieopdracht

Toetsing en evaluatie

We testen je kennis en vaardigheden aan de hand van de volgende producten:

  • Een casus en verwerking feedback 
  • Een infographic over jouw profilering als leefstijlcoach gericht op voeding
  • Een reflectie op de leerdoelen volgens het STARR-model 

Ook ontvang je binnen een maand via de mail een uitnodiging om een schriftelijke evaluatie in te vullen.

Eindniveau

Je hebt kennis over voeding in relatie tot een gezonde leefstijl en past dit coachend toe.

Je kent de globale behoefte aan energie en voedingsstoffen van mannen en vrouwen en hebt daartoe:

  • Kennis over de invloed van voeding op de gezondheid
  • Basiskennis voedingsleer
  • Kennis over het afstemmen van energie-inname op het activiteitenpatroon

Na afloop van deze masterclass kun je:

  • Een individueel voedingspatroon ontwerpen en beoordelen
  • Een voedingsanalyse uitvoeren
  • Gezonde en ongezonde kenmerken aanwijzen in een individueel voedingspatroon
  • Een globaal voedingsadvies formuleren op basis van de kenmerken van een individu
  • Feiten en fabels over voeding onderscheiden
Bekijk data masterclass Voeding