Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Docenten

Deze cursus wordt gegeven door docent-onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam onder leiding van lector dr. ir. Jeroen Kluck.

Jeroen Kluck:

Docent Jeroen Kluck

Jeroen Kluck is sinds 2008 lector Water in en om de Stad. De focus van Jeroen en zijn praktijkgerichte onderzoeksgroep ligt op hoe steden zich kunnen en moeten aanpassen aan klimaatverandering. De praktijkgerichte resultaten uit de onderzoeken over wateroverlast, hitte en droogte in de stad helpen de praktijk logische en noodzakelijke keuzes te maken.

Lisanne Corpel:

Lisanne Corpel Hva

Lisanne Corpel werkt als docent-onderzoeker Klimaatbestendige Stad. Zij doet onderzoek naar hoe steden en woningen klimaatbestendiger kunnen worden ingericht. Met een achtergrond in sociale geografie en planologie is Lisanne niet alleen geïnteresseerd in de technische kant van het klimaatbestendig inrichten van stedelijk gebied maar kijkt zij ook naar ruimtelijke en sociale aspecten voor een duurzame transitie. Lisanne coördineert daarnaast de minor Klimaatbestendige Stad aan de Hogeschool van Amsterdam.

Laura Kleerekoper:

Laura is docent-onderzoeker met specialisatie op de klimaatbestendige stad. Zij onderzoekt de ruimtelijke implicaties van klimaatadaptatiemaatregelen in steden. In haar onderzoeken legt ze de focus op ontwerprichtlijnen en vertaalt zij bestaande kennis naar de praktijk.

 Lisette Kok:

Gefascineerd door weer en klimaat heeft Lisette jarenlang onderzoek gedaan naar klimaatverandering, smeltende gletsjers, klimaatextremen, stedelijke hitte en klimaatadaptatie. Doordrongen van de urgentie van de klimaatcrisis zet zij deze kennis bij CAS om in actie. Binnen CAS werkt zij aan de ontwikkeling van kennis en tools die helpen de wereld klimaatbestendig te maken. 

Arjen Koekoek:

Arjen Koekoek is een heuse kaartofiel en dát treft , want hij is sinds 2009 betrokken bij de Klimaateffectatlas. Hij brengt graag specialisten en gebruikers samen om te werken aan bruikbare tools voor klimaatadaptatie. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe dimensies van klimaatadaptatie die aandacht verdienen.

Jan-Willem Anker:

Jan-Willem Anker is communicatieadviseur bij Stichting CAS en probeert met aantrekkelijke teksten en storytelling klimaatkennis over te brengen aan een breed publiek, onder andere op het Kennisportaal Klimaatadaptatie(opent in nieuw venster), het Klimaatportaal Brabant(opent in nieuw venster), en in het Europese project REACHOUT(opent in nieuw venster). Daarnaast is hij de auteur van twee klimaatromans: Vichy(opent in nieuw venster) (2017) en Boze zomer(opent in nieuw venster) (2023). 

Terug naar de cursuspagina