Lectorale rede Martijn de Waal | Lector Civic Interaction Design

Civic Interaction Design: Shaping Public Life in a Network Society

Lectorale rede

Door de digitale transitie ontstaan nieuwe typen publieke ruimtes en nieuwe manieren waarop burgers en overheden zich tot elkaar verhouden. Het lectoraat Civic Interaction Design verkent de rol van interactieve media en digitale technologieën in deze ontwikkeling. Lector Martijn de Waal vertelde hierover in zijn lectorale rede van 23 maart 2021.

Samen met bedrijven, overheden, ontwerpers, culturele instellingen en studenten onderzoekt het lectoraat hoe het ontwerp van onder meer interactieve ervaringen, digitale platforms en online diensten bij kan dragen aan het maatschappelijk leven. Hoe kunnen publieke waarden op het gebied van democratie, diversiteit en duurzaamheid worden verankerd in een opkomende netwerk- of platformsamenleving?

Martijn de Waal, lector Civic Interaction Design aan de HvA, zette in zijn rede uiteen hoe het lectoraat de komende jaren bij wil dragen aan onderzoek, onderwijs en praktijk. Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is de rede in besloten vorm gehouden, en als livecast worden uitgezonden. De rede is hieronder terug te kijken.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 6 april 2021

Startdatum 23 mrt