Venture Centre

10K Incubator Programma

Startup ondersteuning voor duurzame innovaties, creatieve oplossingen en innovatieve ideeën.

Het 10K Incubator programma, onderdeel van het Venture Centre van de Hogeschool van Amsterdam, ondersteunt startup ideeën van alle studenten van de HvA, ongeacht de opleiding. We werken nauw samen met het interne en externe partners uit het ecosysteem van Amsterdam, om innovatief, duurzaam en innovatief ondernemerschap mogelijk te maken voor onze ondernemende studenten.

Hoe werkt het?

De 10K incubator is er voor alle studenten die een vernieuwend idee hebben en dit verder willen ontwikkelen tot een startup óf willen onderzoeken of ondernemerschap iets voor hen is. Ervaring binnen het ondernemerschap of niet, dat maakt niet uit, deze ondersteuning is er voor alle studenten van de Hogeschool van Amsterdam, van Verpleegkunde tot Bedrijfskunde en van Techniek tot Sport Management.

In 20 weken tijd ga je onderzoeken wat ervoor nodig is om impact te maken met jouw vernieuwende idee. Dit hoef je niet alleen te doen! In deze 20 weken krijg je begeleiding aan de hand van de 24 Steps of Disciplined Entrepreneurship en je krijgt een ervaren coach toegewezen. Je wordt onderdeel van een ondernemende community, die elkaar om de twee weken ziet voor plenaire feedbacksessies en masterclasses. De masterclasses worden gegeven door externe experts op gebied van Finance, Sales, Non-Verbal Communication, Legal en Project Management. Deze waardevolle kennis en skills zullen van pas komen bij het opzetten en leiden van een eigen startup, maar zijn ook van onschatbare waarde voor iedere young professional in zijn of haar loopbaan bij elk ander bedrijf of organisatie!

Tot slot zijn er verschillende momenten in het programma waar je aan je pitch werkt en dit in de praktijk gaat brengen, bijvoorbeeld aan het einde van het programma tijdens de Dragons’ Den en eerder tijdens de Feedback Night.

Goed om te weten: Het programma is gratis! Het is een investering vanuit de Hogeschool van Amsterdam in haar studenten en we vragen geen aandeel in het bedrijf.

Voor wie is 10K?

10K is er voor alle HvA studenten – en alumni tot twee jaar na afstuderen - met een vernieuwend idee om de wereld (of een klein deel daarvan) iets beter te maken. Dat kan zijn door een nieuw product of dienst te bedenken of een proces waar je bekend mee bent te verbeteren. Je hoeft nog geen ervaring te hebben binnen ondernemerschap of al precies te weten welke stappen je gaat nemen. Het is wel belangrijk dat je de motivatie en tijd hebt om te investeren in jouw idee tijdens 10K.

Benieuwd waar jouw innovatieve idee, duurzame innovatie of creatieve oplossing en team aan moet voldoen? Kijk snel hier !

Het programma

Het 10K Incubator programma duurt 20 weken en wordt halfjaarlijks afgetrapt met een Intensieve Week. In deze week leer je elkaar, de coaches en het programma kennen en zet je de eerste stappen van de 24 Steps. Elke twee weken op woensdag hebben we een plenaire feedbacksessie met de andere teams van jouw generatie, een gezamenlijk diner en een masterclass met afsluitende borrel. Halverwege het programma hebben we een Feedback Night, waarop je je idee pitcht aan onze externe partners die jou feedback zullen geven. We sluiten het programma af met een Dragons’ Den, waar je je pitch houdt voor een board van ervaren investeerders, ondernemers en mensen uit het ecosysteem.

Deelname biedt je tevens toegang tot een flexwerkplek en onze Venture Centre community, met oud 10K’ers en andere ondernemers. Als 10K deelnemer sta je in contact met coaches, onderzoekers en andere medewerkers van het Venture Centre. Daarnaast heb je toegang tot community-activiteiten zoals events, het jaarboek en aanbiedingen van onze partners.

Programma periode: tweemaal per jaar, van februari tot juni/juli en van september tot en met januari.

Kosten: Het programma is gratis, maar we verwachten wel de nodige commitment. Het is een investering van de Hogeschool van Amsterdam in haar studenten.

Sollicitatieperiode: Twee keer per jaar gaan de aanmeldingen open en is er plek voor 8 tot 15 startups in het programma. Je stuurt het Application Deck op naar 10k@hva.nl

Na het programma: Na het programma heb je grote stappen gezet in de ontwikkeling van jouw idee tot startup en heb je een plan liggen voor de komende negen tot achttien maanden. Je hebt je kennis binnen het ondernemerschap verder ontwikkeld, je netwerk uitgebreid en je bent er klaar voor om je eerste klanten binnen te halen, financiering aan te trekken en mensen ervan te overtuigen hun netwerk met jou te delen.

Waarom meedoen?

Tijdens het 10K programma ondersteunen wij startups op vier gebieden:

  1. Je brengt nog beter in kaart welk probleem je oplost en wie daar baat bij heeft.

  1. Je werkt jouw product of dienst verder uit tot minimaal een prototype (een eerste voorbeeld van jouw product/dienst).

  1. Je ontwikkelt een businessmodel voor jouw startup.

  1. Je bouwt aan jouw team, zowel door nieuwe teammembers aan te trekken als de manier waarop jullie samenwerken te ontwikkelen.

Het resultaat? Na 10K weet je precies welke stappen je de komende maanden gaat zetten en weetje dit zowel schriftelijk als verbaal goed te verwoorden.

Na 10K zien we dan ook vaak dat startups succesvolle subsidieaanvragen doen, zoals de HBO Take-off, businesspartners vinden, startup-competities winnen, worden toegelaten tot gerenommeerde vervolgtrajecten én uiteraard hun producten door ontwikkelen en op de markt brengen.

Het 10K programma draagt niet alleen bij aan het ontwikkelen van jouw idee tot een startup, maar ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling als young professional. Tijdens 10K leer je hoe je jouw idee in de stijgers zet en wat daar allemaal bij komt kijken, van leiderschap en netwerkuitbreiding tot procesplanning. Je doet in deze 20 weken kennis en vaardigheden op die nu, maar ook zeker later van pas zullen komen. Daarnaast staat deelname van 10K goed op je CV.

Aanmelden

Om je aan te melden voor een plek in de volgende generatie van 10K moet je de volgende dingen doen:

  1. Download hier het 10K Application Deck.

  1. Vul deze vul in en stuur op naar 10k@hva.nl

  1. Vraag een intakegesprek aan (aanwijzingen staan pp het Application Deck)

  1. Na afloop van het gesprek ontvang je bericht of je bent toegelaten tot 10K

Houd er rekening mee dat het een onderdeel kan zijn van het toelatingsproces dat we aanvullende eisen stellen aan je aanmelding. Bijvoorbeeld dat je voor het programma begint sommige delen van je startup nog moet ontwikkelen om in aanmerking te komen voor toelating tot 10K.

Meer weten?

Ga dan snel naar onze 10K website en lees daar alles over het Incubator programma! Toch nog vragen, mail ons dan op 10k@hva.nl, we denken graag met mee!

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 27 december 2022