Venture Centre

10K Incubator Programma

Startup ondersteuning voor duurzame innovaties, creatieve oplossingen en innovatieve ideeën.

Het 10K Incubator programma, onderdeel van het Venture Centre van de Hogeschool van Amsterdam, ondersteunt startup ideeën van alle studenten van de HvA, ongeacht de opleiding. We werken nauw samen met het interne en externe partners uit het ecosysteem van Amsterdam, om innovatief, duurzaam en innovatief ondernemerschap mogelijk te maken voor onze ondernemende studenten.

Hoe werkt het?

De 10K incubator is er voor alle studenten die een vernieuwend idee hebben en dit verder willen ontwikkelen tot een startup. Ervaring binnen het ondernemerschap of niet, dat maakt niet uit, deze ondersteuning is er voor alle studenten van de Hogeschool van Amsterdam, van verpleegkunde tot Bedrijfskunde en van Techniek tot Sport Management.

In 20 weken tijd ga je onderzoeken wat er voor nodig is om impact te maken met jouw vernieuwende idee. Dit hoef je niet alleen te doen! In deze twintig weken krijg je begeleiding aan de hand van de 24 Steps of Disciplined Entrepreneurship en je krijgt een ervaren coach toegewezen. Je wordt onderdeel van een ondernemende community, die elkaar om de twee weken ziet voor plenaire feedbacksessies en masterclasses. Deze waardevolle masterclasses van externe experts op thema’s als Finance, Sales, Legal en Project Management, bieden je vaardigheden en kennis, die nu maar ook in de toekomst van pas gaat komen. Tot slot zijn er verschillende momenten in het programma waar je aan je pitch werkt en dit in de praktijk gaat brengen, bijv aan het einde van het programma tijdens de Dragons’ Den.

Belangrijk het programma is gratis, het is een investering vanuit de Hogeschool van Amsterdam in haar studenten en we vragen geen aandeel in het bedrijf.

Voor wie is 10K?

10K is er voor alle HvA studenten en max twee jaar oude alumni met een vernieuwend idee om de wereld (of een klein deel daarvan) iets mooier te maken of een proces waar zij bekend mee zijn te verbeteren. Je hoeft nog geen ervaring te hebben binnen het ondernemerschap, of al precies te weten welke stappen je gaat nemen, belangrijk vinden wij wel dat je de motivatie en tijd hebt om te investeren in dit idee.

Benieuwd waar jouw innvatieve idee, duurzame innovatie of creatieve oplossing en team aan moet voldoen? Kijk snel hier!

Het programma

Het 10K Incubator programma duurt 20 weken en wordt halfjaarlijks afgetrapt met een Intensieve week, waarin je elkaar, de coaches en het programma leert kennen. Elke twee weken op woensdag hebben we een plenaire feedbacksessie met de andere teams van jouw generatie, een gezamenlijk diner en een masterclass met afsluitende borrel. Halverwege het programma hebben we een feedbacknight, waarin gepitcht wordt aan onze externe partners. We sluiten het programma af met een Dragons’ Den, waar je pitcht aan een board van ervaren investeerders, ondernemers en mensen uit het ecosysteem.

Deelname biedt je tevens toegang tot een flexwerkplek en onze Venture Centre community, met oud 10K’ers en andere ondernemers. Als 10K startup val je onder hoge betrokkenheid vanuit onze medewerkers, coaches en onderzoekers van het Venture Centre. Daarnaast heb je toegang tot community-activiteiten zoals events en het jaarboek en aanbiedingen van onze partners.

Programma periode: tweemaal per jaar, van februari tot juni/juli en van september tot januari

Kosten: Het programma is gratis, maar we verwachten wel een bepaalde inzet en commitment, het is een investering van de Hogeschool van Amsterdam in haar studenten.

Sollicitatieperiode: Twee keer per jaar gaan de aanmeldingen open en is er plek voor 8 tot 15 startups in het programma. Je stuurt het Application Deck op naar 10k@hva.nl

Na het programma: Na het programma heb je grote stappen gezet in de ontwikkeling van jouw idee tot startup en heb je een plan liggen voor de komende negen tot achttien maanden. Je hebt je kennis binnen het ondernemerschap en netwerk verder ontwikkelt en bent er klaar voor om je eerste klanten binnen te halen, financiering aan te trekken en mensen ervan te overtuigen hun netwerk met jou te delen.

Waarom mee doen?

Tijdens het 10K programma ondersteunen wij startup op vier gebieden door te ontwikkelen:

  1. Je brengt nog beter in kaart welk probleem je oplost en wie daar baat bij heeft.
  2. Je werkt jouw product of dienst verder uit tot minimaal een protype (een eerste voorbeeld van jouw product/dienst).
  3. Je ontwikkelt een business model voor jouw startup.
  4. Je bouwt aan jouw team, zowel wie je allemaal nodig hebt als de manier waarop jullie samenwerken.

Deze vier punten resulteren er uiteindelijk in; dat je na 10K precies weet welke stappen je de komende maanden gaat zetten en weet dit ook zowel schrifterlijk als mondelijk goed te verwoorden.

Het resultaat is dan ook vaak dat startups na 10K succesvolle HBO Take-off aanvragen doen, businesspartners vinden, startup-competities winnen, worden toegelaten tot gerenomeerde vervolgtrajecten én uiteraard hun producten door ontwikkelen en op de markt brengen.

Het 10K programma draagt niet alleen bij aan het ontwikkelen van jouw idee tot een startup, maar ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling als jong professional. Tijdens 10K leer je hoe je jouw idee in de stijgers zet en wat daar allemaal bij komt kijken, van leiderschap en netwerk uitbreiding tot procesplanning. Je doet in deze 20 weken kennis en vaardigheden op die nu, maar ook zeker later van pas kunnen komen. Daarnaast staat deelname van 10K goed op je CV.

Aanmelden

Om je aan te melden voor een ​​plek in de volgende generatie van 10K moet je de volgende dingen doen:

  1. Download hier het 10K Application Deck.
  2. Deze vul je in en stuur je op naar 10k@hva.nl
  3. In het application deck staan aanwijzingen hoe je een intakegesprek aanvraagt
  4. Na afloop van het gesprek ontvang je bericht of je bent toegelaten tot 10K

Houd er rekening mee dat het een onderdeel kan zijn van het toelatingsproces dat we aanvullende eisen stellen aan je aanmelding. Bijvoorbeeld dat je voor het programma begint sommige delen van je startup nog moet ontwikkelen om in aanmerking te komen voor toelating tot 10K.

Meer weten?

Ga dan snel naar onze 10K website en lees daar alles over het Incubator programma! Toch nog vragen, mail ons dan op 10k@hva.nl, we denken graag met mee!

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 5 december 2021