Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

HvA en Amsterdam Smart City vieren hernieuwd partnerschap

Hogeschool van Amsterdam opnieuw partner in volgende fase van Amsterdam Smart City

21 jun 2018 21:55 | Ondernemerschap

Amsterdam, 21 juni 2018 – Vandaag geeft wethouder Touria Meliani van de Gemeente Amsterdam (Kunst en Cultuur en Digitale Stad) het startschot voor de volgende fase van Amsterdam Smart City. Zij doet dit samen met achttien partners, waaronder de Hogeschool van Amsterdam.

Amsterdam Smart City is een open collectief van bewoners, bedrijven, kennisinstellingen en publieke organisaties die ervan overtuigd zijn dat de essentiële veranderingen die nodig zijn voor de vooruitgang van de stad en regio alleen gerealiseerd kunnen worden vanuit samenwerking. Door bundeling van onze denkkracht, vaardigheden, activiteiten en netwerk ontwikkelen we gezamenlijk betere straten, buurten en steden op het gebied van de belangrijkste transities die gaande zijn, te weten; mobiliteit, digitalisering, energie en circulaire economie.
 
Hogeschool van Amsterdam was in de vorige fase al partner. In deze nieuwe fase van Amsterdam Smart City bundelen nog meer partners hun netwerken, activiteiten, kennis en vaardigheden om beweging te creëren op 4 belangrijke regionale vraagstukken: schone en lokale energie, circulaire economie, mobility as a service en digitalisering van de openbare ruimte. Op die manier voeren we zelf de regie en geven we samen de toekomst van de regio vorm. 

Voor de Smart City Academy van de Hogeschool van Amsterdam is het partnerschap, ondersteund door speerpunten Urban Technology, Entrepreneurship en Urban Management van groot belang. Het brengt de Hogeschool in verbinding met het werkveld van smart cities, met (internationale) partners waarmee we onderzoeks projecten opzetten en opdrachten ophalen voor onze studenten.

“Wij willen de kennis van smart city professionals versterken", aldus Marije Poel, projectmanager van de Academy. "Amsterdam Smart City als open collectief is een oproep aan iedereen om proactief bij te dragen aan een leefbare stad en regio. Via interactie op het platform www.amsterdamsmartcity.com nodigen wij uit om samen met bedrijven, kennisinstellingen, lokale en regionale overheidsinstellingen aan de slag te gaan en kennis en ervaring te delen. Door kennis te delen en transparantie kun je elkaar vinden en werk je op basis van actuele kennis, dat is de basis voor een vruchtbare samenwerking.” 

De volgende partners spreken vandaag de intentie uit de komende vier jaar samen te werken: PostNL, Amsterdam Economic Board, Gemeente Amsterdam (CTO), Eurofiber, Provincie Noord-Holland, NEMO, Kennisland, Pakhuis de Zwijger, Alliander, WAAG, HvA, Johan Cruijff ArenA, Gemeente Haarlemmermeer, KPN, Arcadis, Gemeente Amstelveen, Metropoolregio Amsterdam Vervoerregio en AMS Institute.