Hogeschool van Amsterdam

HvA ruimt obstakels voor ondernemende studenten

18 mei 2018 09:54 | Ondernemerschap

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam die naast hun studie een onderneming starten, krijgen vanaf volgend studiejaar meer mogelijkheden om hun studie succesvol af te ronden in combinatie met het runnen van hun bedrijf. Dankzij de nieuwe Ondernemersregeling kunnen studenten onder meer afstuderen in hun eigen onderneming.

Daarnaast wil de HvA met de regeling voor ondernemende studenten obstakels weghalen die er nu nog zijn. Bovendien is duidelijkheid gecreëerd voor alle opleidingen over de omgang met studentondernemers. De regeling bevat een nieuwe richtlijn die examencommissies helpt bij maatwerktrajecten voor afstuderende studentondernemers.

Dé ondernemende hogeschool

Een vergelijking is te trekken met de regelingen die bestaan voor studerende topsporters. De HvA nestelt zich met de Ondernemersregeling in de kopgroep van ondernemende hogescholen en sluit met de regeling aan op de ambitie dé ondernemende hogeschool van Nederland te zijn, wat uiting krijgt in het Programma Ondernemerschap van de HvA.

‘Ambitie op beide vlakken te combineren’

Coördinator van het programma en lector Entrepreneurship Ingrid Wakkee is content met de regeling: “Onze studenten hoeven nu niet meer te kiezen tussen studie en ondernemerschap of op beide terreinen compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit en ambitieniveau, maar kunnen hun ambities op beide vlakken nu beter combineren en daar de benodigde ondersteuning bij krijgen.”
 
De Ondernemersregeling bevat afspraken over wie de hogeschool als ondernemer aanmerkt en voor welke aanpassingen deze in aanmerking komt. De regeling gaat van kracht vanaf september 2018 en geldt voor studenten in de hoofdfase van de opleidingen.