DRAMA

Designing Responsible IT for Media Applications

Project

Kunstmatige intelligentie (AI) speelt een steeds belangrijkere rol in media-organisaties, maar hoe passen deze bedrijven verantwoorde AI toe? De Hogeschool Amsterdam, Hogeschool Utrecht en Hogeschool van Rotterdam hebben de handen ineen geslagen met mediabedrijven zoals de NPO, VPRO, RTL, Beeld en Geluid en Media Perspectives. Deze partijen zijn op een gezamenlijke zoektocht naar verantwoorde AI.

Het samenwerkingsverband wordt ook wel onderzoeksproject DRAMA genoemd, waarbij DRAMA staat voor Designing Responsible AI for Media Applications. Het project heeft tot doel om media-organisaties te ondersteunen en begeleiden bij het inbedden van verantwoorde AI in hun organisaties. Ook studenten zijn hierbij betrokken en denken mee over oplossingen.

Zie ook de externe website

Verantwoorde AI in media

DRAMA is een samenwerkingsverband met Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, én meerdere mediapartijen. Het project richt zich op hoe we media-organisaties kunnen ondersteunen en begeleiden bij het inbedden van verantwoorde AI in hun organisaties.

27 september 2022

Project Info

Startdatum 01 sep 2022
Einddatum 31 dec 2022

Contact

Sophie Horsman