Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Handleiding online voorlichting: Bongo Brightspace

Loop je tegen problemen aan bij de het volgen van een online voorlichting in Bongo/Brightspace? Kijk dan hieronder of je de problemen zelf kunt oplossen.

Wanneer je op de link (url) van de sessie klikt, verschijnt een scherm met tekst waar bovenaan staat: Meeting Lobby. Onderaan in het midden staat een blauwe knop met de tekst: Enter Meeting Room. 
Het enige wat je met dit scherm hoeft te doen, is onderaan op “Enter Meeting Room” te klikken. Het kan ook zijn, dat de tekst in dit vak “Enter Meeting When Started” is. Je moet dan nog even wachten totdat de presentator de voorlichting vrijgeeft.

In het volgende scherm wordt gevraagd je naam in te vullen. Omwille van de privacy mag je hier ook twee keer je voornaam invullen.

Daarna kun je kiezen hoe je wilt deelnemen aan de voorlichting. Wanneer je op de knop “Microphone” klikt, kun je zowel live als via de chat je vragen stellen. Wij geven hier de voorkeur aan. Wanneer je op de knop “Listen Only” klikt, kun je alleen via de chat je vragen stellen.

Hoe kan ik tijdens de online voorlichting een vraag stellen?

Wanneer je voor de optie “Microphone” hebt gekozen kun je live je vragen stellen. Je kunt dit ook via de chatfunctie doen. Aan de linkerkant van het scherm zie je een spraakwolkje. Het is goed om te weten dat:

  • de presentator vooraf zal aangeven hoe er met vragen om wordt gegaan;
  • alle berichten die via de chatfunctie verstuurd worden, zichtbaar zijn voor alle deelnemers en de presentator.

Hoe kan ik de online voorlichting verlaten?

Rechtsboven in beeld zie je twee symbolen. Wanneer je op de drie puntjes klikt, kun je via “Leave” de online voorlichting op elk gewenst moment verlaten. Wanneer de voorlichting is afgelopen, verlaat je de voorlichting automatisch.