Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Bouw en Infrastructuur

Wil je onderdeel zijn van organisaties die werken aan gebouwen en wegen om steden en dorpen te bouwen en te zorgen dat we overal naartoe kunnen rijden, lopen, fietsen of varen? Bekijk de mogelijkheden bij de HvA.

Wat ga je doen in de bouw en infrastructuur?

Bekijk de wereld als een grote bouwplaats. Wat wil jij doen om bij te dragen aan het bouwen van gebouwen, wegen, dorpen of steden, het onderhouden of het ontwerpen ervan? Vind je duurzaamheid belangrijk? Of wil je ervoor zorgen dat alles op tijd en binnen budget gebeurt? Onderaan deze pagina vind je de opleidingen binnen dit interessegebied.

Ontwerpen en plannen

Je bedenkt en tekent gebouwen of wijken, wegen of fiets- en voetpaden. Dit doe je niet alleen maar in een team. Je hoeft ook niet heel goed te kunnen tekenen. Als je maar creatief bent en verbeelding hebt. Neem een kijkje bij de opleiding Built Environment.

Bouwtechnieken en technologie

Hoe een gebouw wordt gebouwd is belangrijk voor bijvoorbeeld de levensduur ervan. We willen dat er duurzame materialen gebruikt worden en dat het gebouw zo lang mogelijk blijft staan. Bouwtechnieken en technologie spelen daarbij een hoofdrol. Kijk eens bij de opleiding Built Environment of bij de opleiding Engineering.

Projectmanagement

Als je werkt in projectmanagement zorg je ervoor dat de juiste materialen op de juiste plek zijn zodat er op tijd gebouwd kan worden. Je zorgt dat je de materialen en mensen inzet in een afgesproken periode en tegen een afgesproken budget. Als er iets verandert in de planning of het budget, communiceer jij dat op tijd naar de collega's die dat moeten weten. Neem een kijkje bij de opleiding Engineering of bij Logistics Engineering of Logistics Management. 

Onderhoud en beheer

Je zorgt ervoor dat alles wat gebouwd wordt, bruikbaar blijft en lang meegaat. Denk maar aan het wegennetwerk dat steeds onderhoud nodig heeft. Of aan gebouwen waarvan het dak vernieuwd moet worden. Kijk eens bij de opleiding Engineering.

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en maak een vliegende start met je studiekeuze.

Maak een vliegende start met je studiekeuze

Open dagen

Proef de sfeer bij de opleiding en in de gebouwen van de HvA, volg opleidingspresentaties en stel al je vragen aan studenten en docenten. Meld je aan voor de open dag.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Hoe kies je een opleiding die bij je past?

Sta jij nog aan het begin van je studiekeuze? Bekijk dan hoe je het beste je keuze kunt gaan vormgeven. Lees meer over de drie fasen: verken jezelf, verken de mogelijkheden en kom in actie. Zo maak je een onderbouwde keuze.