Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Bouw en Infrastructuur

Wil je onderdeel zijn van organisaties die werken aan gebouwen en wegen om steden en dorpen te bouwen en te zorgen dat we overal naartoe kunnen rijden, lopen, fietsen of varen? Bekijk de mogelijkheden bij de HvA.

Wat ga je doen in de bouw en infrastructuur?

Bekijk de wereld als een grote bouwplaats. Wat wil jij doen om bij te dragen aan het bouwen van gebouwen, wegen, dorpen of steden, het onderhouden of het ontwerpen ervan? Vind je duurzaamheid belangrijk? Of wil je ervoor zorgen dat alles op tijd en binnen budget gebeurt? Onderaan deze pagina vind je de opleidingen binnen dit interessegebied.

Ontwerpen en plannen

Je bedenkt en tekent gebouwen of wijken, wegen of fiets- en voetpaden. Dit doe je niet alleen maar in een team. Je hoeft ook niet heel goed te kunnen tekenen. Als je maar creatief bent en verbeelding hebt. Neem een kijkje bij de opleiding Built Environment.

Bouwtechnieken en technologie

Hoe een gebouw wordt gebouwd is belangrijk voor bijvoorbeeld de levensduur ervan. We willen dat er duurzame materialen gebruikt worden en dat het gebouw zo lang mogelijk blijft staan. Bouwtechnieken en technologie spelen daarbij een hoofdrol. Kijk eens bij de opleiding Built Environment of bij de opleiding Engineering.

Projectmanagement

Als je werkt in projectmanagement zorg je ervoor dat de juiste materialen op de juiste plek zijn zodat er op tijd gebouwd kan worden. Je zorgt dat je de materialen en mensen inzet in een afgesproken periode en tegen een afgesproken budget. Als er iets verandert in de planning of het budget, communiceer jij dat op tijd naar de collega's die dat moeten weten. Neem een kijkje bij de opleiding Engineering of bij Logistics Engineering of Logistics Management. 

Onderhoud en beheer

Je zorgt ervoor dat alles wat gebouwd wordt, bruikbaar blijft en lang meegaat. Denk maar aan het wegennetwerk dat steeds onderhoud nodig heeft. Of aan gebouwen waarvan het dak vernieuwd moet worden. Kijk eens bij de opleiding Engineering.

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Opleidingen en cursussen Bouw en Infrastructuur

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Bouw en Infrastructuur