Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Parkeren

Kom je met de auto, motor of scooter naar een locatie van de HvA? Hier vind je informatie over de parkeermogelijkheden.

Parkeergarages HvA

Op de volgende locaties vind je een parkeergarage:

  • Fraijlemaborg
  • Kohnstammhuis*
  • Wibauthuis*

* De parkeergarages van het Kohnstammhuis en Wibauthuis zijn in beheer van Q-Park. Informatie over deze parkeergarages vind je op Q-Park.nl(opent in nieuw venster).

Parkeerterrein HvA

Op de locaties Dr. Meurerhuis en Hogehilweg kun je gratis parkeren op een groot parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen.

Parkeren voor bezoekers en gasten van de HvA

  • Secretariaten van faculteiten kunnen waardekaarten voor de locaties Kohnstammhuis en Wibauthuis aanschaffen voor bezoekers en gasten van de HvA.
  • Op de Hogehilweg is reserveren voor bezoekers en gasten verplicht via de secretariaten van de diensten.

Parkeren van scooters en motoren

  • In de parkeergarages kun je scooters gratis parkeren. Parkeer wel op de speciale parkeerplekken voor scooters, anders wordt je scooter weggehaald door de beheerder van de parkeergarage.
  • Bij parkeren van motoren geldt het normale parkeertarief.

NB. Fietsen kunnen in de fietsparkeergarages onder Kohnstammhuis of Wibauthuis, of langs de Wibautstraat. Voor scooters is er een scooterparkeerplek achter het Benno Premselahuis.

Parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers

Op de parkeerterreinen en in de -garages zijn een aantal plaatsen voor mensen met een fysieke beperking. Meer informatie vind je per gebouw in de HvA-locatielijst (opent in nieuw venster).

Parkeerbeleid

Het uitgangspunt van het parkeerbeleid van de Hogeschool van Amsterdam is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets en het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling. De meeste parkeergarages- en terreinen zijn in beheer van derden.

Ondersteuning nodig?