Extern Deskundigen

Studenten HBO-ICT voeren aan het eind van de opleiding een afstudeeropdracht uit, een laatste krachtproef van circa honderd werkdagen waarin de student aantoont een opdracht uit zijn toekomstig beroep zelfstandig te kunnen uitvoeren. Aan het eind van deze afstudeeropdracht wordt tijdens een afstudeerzitting de opdracht beoordeeld. Extern deskundigen nemen deel aan deze afstudeerzittingen om tot een optimale en objectieve beoordeling van de afstudeeropdracht te komen.

Afstudeerzittingen vinden vijf maal per studiejaar plaats en worden georganiseerd door het stagebureau (stagebureau.hbo-ict@hva.nl). Ongeveer vier weken voor iedere afstudeerzittingperiode ontvangen extern deskundigen de planning waarna ze zich aan kunnen melden voor zittingen. Een afstudeerzitting duurt 1,5 uur.

Informatie over declareren

U mag voor het bijwonen van een afstudeerzitting de reiskosten à € 0,19 p/km en € 75 als tijdelijke werkzaamheden declareren o.v.v. kostenplaats 103301, contactpersoon Tamar Freeve. Zie voor meer informatie en het declaratieformulier deze pagina .

Bij een afstudeerzitting zijn aanwezig:

  • twee direct betrokkenen: de bedrijfsbegeleider vanuit het bedrijf en de afstudeerbegeleider namens de opleiding;
  • twee onafhankelijke, relatieve buitenstaanders: de assessor vanuit de opleiding en de extern deskundige.

Ter voorbereiding op een afstudeerzitting ontvangt de extern deskundige uiterlijk een week voor de zitting het afstudeerrapport. De extern deskundige levert input voor de beoordeling van het rapport en de presentatie. Daarmee heeft de extern deskundige een rol in het toezien op de kwaliteit van de afstudeerzitting. Voor meer informatie over de gehele afstudeerprocedure kunt u contact opnemen met het stagebureau (stagebureau.HBO-ICT@hva.nl).

Wilt u zich aanmelden als extern deskundige voor de opleiding HBO-ICT, mail dan uw CV naar het stagebureau van de opleiding:

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 25 maart 2022