Centre of Expertise Rechtvaardige Stad

Amsterdam.just.city.2023: de terugblik

20 dec 2023 13:58 | Rechtvaardige Stad

Op donderdag 16 november gingen wij officieel van start als het Centre of Expertise (CoE) Rechtvaardige Stad. Tijdens de lancering in Ru Paré kwam alles samen: inspirerende woorden, activerende workshops, waardevolle ontmoetingen en bevlogen mensen die samen willen werken aan een Stad voor Iedereen. De Stadsreporters hebben de middag voor ons in beeld gebracht.

Videoverslag van de Stadsreporters

Stadsreporters zijn (oudere) buurtbewoners die als vrijwilliger films maken om de saamhorigheid en verbinding in de wijk te versterken. De Stadsreporters worden getraind door professionele filmmakers in filmen, interviewen en monteren. Dan gaan ze de wijk in om filmreportages te maken over plekken, mensen of acties in de wijk die een voorbeeld zijn voor de stad. Omdat deze bijdragen aan een inclusieve, gezonde en duurzame stad waar mensen graag willen wonen. Hun films worden breed verspreid binnen het sociaal en cultureel domein. Op 16 november waren ze erbij en hebben ze onze lancering in deze prachtige video vastgelegd.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

'Rechtvaardigheid zonder solidariteit houdt niet lang stand'

Schrijver Abdelkader Benali luisterde als fly on the wall mee tijdens onze lancering. Na afloop nam hij de aanwezigen vanaf het podium mee op reis langs dat wat hij opving. Om te eindigen met een oproep tot solidariteit met de woorden “rechtvaardigheid zonder solidariteit houdt niet lang stand.” We vingen zijn verhaal zowel in woord als in beeld, hier vind je beide.

Wil je ook met ons werken aan een rechtvaardige stad? Neem contact met ons op.