HvA-ID

Je ontvangt automatisch een HvA-ID bij infunctietreding. Je HvA-ID geeft toegang tot verschillende ICT-faciliteiten.

Medewerkers met een HvA-ID hebben onder andere toegang tot het HvA-netwerk, de e-mailvoorziening van de HvA, een ICT-werkplek, SURFspot.nl, SIS, MijnHvA, Digitaal Portfolio en het Digitaal Servicepunt Medewerker.

Je HvA-ID is persoonlijk, uniek en niet overdraagbaar. De HvA zal nooit om je wachtwoord vragen; geef je HvA-ID-wachtwoord dan ook nooit aan anderen. Daarnaast dien je elk jaar jouw wachtwoord te wijzigen. Medewerkers die niet in dienst zijn, zoals uitzendkrachten, gedetacheerden en externe medewerkers kunnen ook een HvA-ID krijgen. Zij kunnen echter geen gebruikmaken van bijvoorbeeld SURFspot.nl. Het HvA-ID vervalt drie maanden nadat je de HvA hebt verlaten.

Aanvraag van een HvA-ID

  • Medewerkers die verbonden zijn aan een faculteit of dienst van de HvA ontvangen een regulier HvA-ID na registratie in de personeelsadministratie.
  • De aanvraag van een spoed- of gastaccount gaat via de leidinggevende of in opdracht van de leidinggevende.
  • De aanvraag van een speciaal account, bijvoorbeeld een tijdelijk account voor een evenement, kan alleen worden gedaan door een ICT-contactpersoon.
  • De aanvraag van een studentenaccount voor medewerkers (een zogeheten P-account) kan alleen worden gedaan door de ICT-contactpersoon. De ICT-contactpersoon dient deze aanvraag in bij de Servicedesk ICTS.

Activeren van het HvA-ID

Voordat je je HvA-ID kunt gebruiken, dien je het eerst te activeren. Hiervoor ontvang je op je opgegeven privé-e-mailadres een bericht met een activatiecode. Activeer het HvA-ID niet vanaf een mobiele telefoon.

​Beheer van het HvA-ID

Op id.medewerker.hva.nl kun je jouw persoonlijke gegevens inzien en jouw wachtwoord aanpassen. Bij ontvangst van jouw HvA-ID log je in met de activatiecode die je hebt ontvangen. Stel na de activatie van jouw HvA-ID een wachtwoord in.

Aanvraag UvAnetID

Bij de gemeenschappelijke diensten (AC, FS, ICTS en de Bibliotheek) kan een dubbel ID-account (dus HvA en UvA) nodig zijn. Neem contact op met je leidinggevende als je een UvAnetID nodig hebt.

Inloggen in twee stappen

Voor een aantal systemen binnen de HvA is het nodig om in twee stappen in te loggen voordat je toegang krijgt. Naast het invoeren van je HvA-ID en wachtwoord gebruik je een extra authenticatiemiddel, ook wel ‘token’ genoemd.

Verlenging, blokkering of verwijdering HvA-ID

De verlenging, blokkering en verwijdering van een HvA-ID verloopt via de leidinggevende of in opdracht van de leidinggevende.

Wachtwoord vergeten

Op id.hva.nl kan je je vergeten wachtwoord herstellen. Hiervoor moet je geboortedatum en privé mailadres correct zijn geregistreerd in SAP. Is dat niet het geval, neem contact op met Digitaal loket AC.

Waarom moet je je wachtwoord regelmatig wijzigen?

Steeds meer HvA-systemen, zoals SIS, zijn niet alleen vanaf een HvA-werkplek maar ook bijvoorbeeld vanuit huis of een internetcafé te gebruiken. Kwaadwillende personen kunnen je wachtwoord heel makkelijk achterhalen. De HvA heeft de verplichting maatregelen te treffen om fraude en identiteitsdiefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Om deze reden dien je jouw wachtwoord elk jaar te wijzigen.

ICT-gedragsregels

Gebruikers van het HvA-ID moeten zich houden aan de ICT-gedragsregels.

Gepubliceerd door  ICT Services 13 september 2023