Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Social Work

Studiekeuzecheck

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Social Work. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

De studiekeuzecheck van de opleiding Social Work bestaat uit een online cursus die je thuis doorloopt en een bijeenkomst. In de cursus maak je kennis met de onderdelen uit de propedeuse en maak je een eindopdracht.

Je hoeft je niet vooraf voor te bereiden op de studiekeuzecheck.

Aanmelden studiekeuzecheck

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je vanaf half januari per e-mail een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Je kiest een datum voor de bijeenkomst.

Een week voor de bijeenkomst ontvang je per e-mail een link naar de online cursus. Je hebt een week de tijd om de cursus te doen. Het doorlopen van de cursus en het maken van de opdracht kost ongeveer 2 uur.

Je hoeft je niet vooraf voor te bereiden op de studiekeuzecheck.

De mails worden verstuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Heb je geen berichten ontvangen? Check dan je spambox.

Data studiekeuzecheck bijeenkomst

  • donderdag 23 maart 2023
  • donderdag 20 april 2023
  • donderdag 22 juni 2023
  • donderdag 29 juni 2023
  • donderdag 6 juli 2023

Studiekeuzeadvies

Na afronding van de online studiekeuzecheck ontvang je binnen twee weken per e-mail een studiekeuzeadvies. Je krijgt een positief advies als je de online cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Na het afronden van de cursus kun je deelnemen aan een online bijeenkomst om vragen te stellen.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Lees meer over de studiekeuzecheck bij HvA