Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Master GGZ Verpleegkunde

Toelatingseisen

De opleiding tot master GGZ-verpleegkundige is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of die willen gaan werken in het GGZ-werkveld. Met de juiste kwalificaties ben je direct toelaatbaar. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelmodule.

Direct toelaatbaar

Je bent direct toelaatbaar tot het studiejaar 2023-2024 als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 
ToelaatbaarVoorwaarden
Afgestudeerd voor 2018
  • Je hebt een bachelordiploma Verpleegkunde én een BIG-registratie 
  • Je werkt minimaal 16 uur per week op een, voor de afstudeerrichting, relevante werkplek. Een vereiste: je werkgever geeft toestemming om aan de praktijkopdrachten en masterthesis te werken. Met de werkgever wordt een overeenkomst gesloten voor de duur van de master.  
Afgestudeerd na 2018
  • Je hebt een bachelordiploma Verpleegkunde met een gemiddeld cijfer van 7,0 of hoger in het laatste studiejaar (60 studiepunten).

Schakelprogramma

Ben je afgestudeerd na 2018 en voldoe je niet aan de eis in het schema hierboven, dan kun je nog het schakelprogramma volgen.

Lees meer over het schakelprogramma

Bijspijkeren

Ben je direct toelaatbaar maar wil je je kennis  bijspijkeren? Dan kun je vrijwillig deelnemen aan het schakelprogramma, wanneer je de master gaat volgen. Kosten per cursus (Klinisch redeneren of EBP) zijn €100,- of beiden voor €150,-. Dit bedrag geldt wanneer je geen toetsen maakt. Wil je wel toetsen, dan geldt het reguliere tarief van €300,-. 

Schrijf je in voor deze master