Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Master GGZ Verpleegkunde

Toelatingseisen

De opleiding tot master GGZ-verpleegkundige is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of die willen gaan werken in het GGZ-werkveld. Met de juiste kwalificaties ben je direct toelaatbaar. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelmodule.

Direct toelaatbaar

Je bent direct toelaatbaar als je een bachelor diploma HBO-Verpleegkunde, een BIG-registratie én een relevante werkplek hebt. Daarbij gelden de volgende voorwaarden: 

  • Je hebt ná 1 januari 2018 de opleiding HBO-Verpleegkunde afgerond met een gemiddeld cijfer van 7,0 of hoger in het laatste studiejaar (60 studiepunten). 
  • Je bent minimaal voor 16 uur per week werkzaam op een voor de afstudeerrichting relevante werkplek. Een vereiste: je werkgever geeft toestemming om aan de praktijkopdrachten en masterthesis te werken. Met de werkgever wordt een overeenkomst gesloten voor de duur van de master. 

Voldoe je niet aan de gestelde voorwaarden t.a.v. het HBO-Verpleegkunde diploma? Dan is het volgen van het schakelprogramma een vereiste. 

Schakelprogramma

Voldoe je niet aan de gestelde voorwaarden t.a.v. het HBO-Verpleegkunde diploma? Dan is het volgen van het schakelprogramma een vereiste.  Na het afronden van het schakelprogramma, is een relevante werkplek alsnog een vereiste om te kunnen starten met de master.   

Lees meer over het schakelprogramma

Bijspijkeren

Ben je direct toelaatbaar maar wil je je kennis bijspijkeren? Dan kun je vrijwillig deelnemen aan het schakelprogramma, wanneer je de master gaat volgen. Kosten per cursus (Klinisch redeneren of EBP) zijn €100,- of beiden voor €150,-. Dit bedrag geldt wanneer je geen toetsen maakt. Wil je wel toetsen, dan geldt het reguliere tarief van €300,-. 

Schrijf je in voor deze master