Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toelatingseisen

De opleiding tot master GGZ-verpleegkundige is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of die willen gaan werken in het GGZ-werkveld. Om toegelaten te worden tot de master GGZ-Verpleegkunde, moet je aan drie voorwaarden voldoen:

 

  1. Een bachelor diploma HBO-verpleegkunde.
  2. Een BIG registratie.
  3. Je bent minimaal voor 16 uur per week werkzaam op een voor de afstudeerrichting relevante werkplek. Een vereiste: je werkgever geeft toestemming om aan de praktijkopdrachten en masterthesis te werken. Met de werkgever wordt een overeenkomst gesloten voor de duur van de master.

Intake en inschrijven

Interesse in de master GGZ-Verpleegkunde? Doorloop de volgende stappen:

  1. Je vult het aanmeldformulier in. 
  2. Je wordt uitgenodigd voor een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek stemmen we wederzijdse verwachtingen met elkaar af en kijken we of er een goede match is. Onderwerpen van gesprek zijn onder andere jouw motivatie, je vooropleiding en werkervaring. Naar aanleiding van het intakegesprek volgt een advies met als doel een goede start te maken met de masteropleiding. Let op: dit advies is niet bindend. Voldoe jij aan de toelatingseisen? Dan ben je toelaatbaar tot de opleiding. 
  3. Schrijf je uiterlijk 15 augustus 2024 in voor de master GGZ-Verpleegkunde in Studielink en doorloop de inschrijfprocedure.

Schakelprogramma

Na het intakegesprek ontvang je een advies. Het doorlopen van het schakelprogramma kan onderdeel zijn van dit advies. Het schakelprogramma bestaat uit 2 onderdelen: Evidence Based Practice (EBP) en Klinisch Redeneren. Je volgt e-learnings en hebt contact met een docent.

Lees meer over het schakelprogramma GGZ-Verpleegkunde

Andere vooropleiding?

Heb je een InService opleiding gedaan? Of heb je de MBO-V gedaan en daarna nog een opleiding op NLQF niveau 6 (bv de SPV opleiding)? Neem dan contact met ons op en overleg onder welke voorwaarden je toegelaten kan worden tot de master.

Contact
(opent in nieuw venster)

Bijspijkeren

Ben je direct toelaatbaar maar wil je je kennis bijspijkeren? Dan kun je vrijwillig deelnemen aan het schakelprogramma, wanneer je de master gaat volgen. Kosten per cursus (Klinisch redeneren of EBP) zijn €100,- of beiden voor €150,-. Dit bedrag geldt wanneer je geen toetsen maakt. Wil je wel toetsen, dan geldt het reguliere tarief van €300,-. 

Schrijf je in voor deze master