Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Luna loopt stage bij Royal Wagenborg

Student Maritiem Officier

‘Het leukste aan boord vind ik de variatie in werk; geen één dag is hetzelfde.’

"Ik loop mijn afstudeerstage op MV Beatrix, een schip van rederij Royal Wagenborg. De stage duurt in totaal vijf maanden. Na mijn eerste stage heb ik een keuze moeten maken of ik als stuurman of als engineer wilde gaan varen. Ik heb er voor gekozen om stuurman te worden."

Werkzaamheden aan boord 

"Dit betekent dat ik tijdens mijn tweede stage alleen de taken van een stuurman uitvoer. Op zee betekent dit dat ik vier uur per dag wachtloop op de brug om het schip van A naar B te navigeren en 4 uur aan dek werk. Het werk aan dek bestaat vooral uit het onderhouden van het schip. Zo houd ik me bezig met het vetten en het controleren van de veiligheidsmiddelen.  

Wanneer we in de haven liggen zijn we bezig met het laden of lossen van de lading. Het leukste aan boord vind ik de variatie in werk; geen één dag is hetzelfde. Ook is het erg leuk om wat van de wereld te zien. Ik kijk uit naar de momenten dat we van boord mogen om de wal op te gaan."

Leven aan boord kan zwaar zijn 

"Het leven aan boord kan af en toe ook erg zwaar zijn. Ik mis regelmatig mijn vrienden en familie. Ook het slechte weer maakt het werk soms erg zwaar. Ik ben blij dat ik heb gekozen voor Maritiem Officier, maar het is zeker niet voor iedereen."

– Luna