Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Nina loopt stage in Zuid-Afrika

Ervaar de opleiding

Nina doet Forensisch Onderzoek en loopt stage in Zuid-Afrika

‘Aangezien we elke week zoveel leuke dingen doen, heb ik nog geen tijd voor heimwee gehad’

'Ik loop in mijn derde jaar stage in Zuid-Afrika. Dit doe ik bij het bedrijf TRAFFIC. Zij doen onderzoek naar illegale wildlife handel.  Samen met een andere student van de HvA ben ik bezig om een interactief leermiddel op te zetten voor de Wildlife Forensic Academy (WFA). Daarmee kunnen studenten en professionals leren over de illegale handel. Ik vind het een erg interessant onderwerp en leuk om zo een bijdrage te kunnen leveren aan zowel TRAFFIC als de WFA.

Mooi vooruitzicht

Ik ben mijn tijd hier begonnen met een tweeweekse cursus bij de WFA. Samen met een groep van dertien andere Nederlandse studenten leerden we onder andere hoe je forensisch onderzoek kunt toepassen bij stroperijen. We deden hierbij veel plaats delict (PD) onderzoek. Vanaf de PD gingen we meteen door naar het lab en moesten zelfs in de rechtbank. Zo kregen we het hele proces van een zaak te zien. Wanneer ik mijn huidige project voor het WFA heb afgerond, ga ik voor de laatste paar weken nog door naar SANCCOB, een opvang voor pinguïns en andere zeevogels. Hier zal ik gaan meelopen in het lab, maar ook meehelpen met andere dagelijkse taken, zoals het verzorgen van de dieren. Een mooi vooruitzicht!

Verblijf tussen de wilde dieren

De academie van WFA  zit midden in een reservaat. We verbleven dus tussen alle wilde dieren! Bijna de hele Big 5 kon ik hierdoor van mijn lijstje strepen. Daarnaast hebben we veel leerzame tripjes gemaakt naar plekken rondom Kaapstad, zoals Kaap de Goede Hoop. Aangezien we elke week zoveel leuke dingen doen, heb ik nog geen tijd voor heimwee gehad. Naast alle leuke nieuwe ervaringen, is het ook leerzaam. Ik vind het heel waardevol om op deze manier kennis te kunnen maken met een totaal andere cultuur en te ontdekken hoe Forensisch Onderzoek in een hele andere context kan worden toegepast!