Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Linda studeerde af aan de opleiding

Ervaar de opleiding

‘Ik vind het een enorm pluspunt dat je bij de HvA ook je algemene vaardigheden ontwikkelt’

"Ik ben sinds september 2021 afgestudeerd van de opleiding Forensisch Onderzoek aan de HvA. Inmiddels ben ik werkzaam als Brandweerzorgmedewerker D bij de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Ik houd me hier onder andere bezig met het beleid van brandonderzoek evalueren. En ik ga een onderzoek uitvoeren naar de inzet van de brandweer bij gaslekkages." 

Genoten van mijn opleiding 

"Ik heb tijdens mijn opleiding genoten van alle onderdelen die langskwamen. De grote uitzondering was het afstuderen tijdens de coronaperiode. Hierdoor kon ik tijdens mijn stages alleen maar thuiswerken en heb ik toch wel wat leuke ervaringen misgelopen.  

Wat me vooral verbaasd is dat ik eigenlijk nu met mijn eerste baan niet zozeer de vakkennis die ik heb opgedaan tijdens de studie gebruik, maar meer de algemene vaardigheden die ik heb ontwikkeld tijdens de opleiding. Ik vind het dus een enorm pluspunt dat bij de HvA je je algemene vaardigheden ontwikkelt, waardoor je veel breder kan kijken naar een baan. Ik kijk met veel enthousiasme naar de toekomst.

Hopelijk kan ik binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland doorgroeien en me blijven ontwikkelen. Mogelijk start ik zelfs een opleiding tot Brandweerofficier, maar daarvoor moet nog wel het een en ander gebeuren en dat is dus nog niet zeker. Hoe dan ook, heb ik het nu al onwijs naar mijn zin." 

– Linda