Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Dennis werkt als financieel analist bij een bank

Ervaar de opleiding

Forenisch Onderzoek ervaar de opleiding

‘Ik spoor crimineel geld op’

'Na mijn opleiding Forensisch Onderzoek ben ik aan de slag gegaan bij The Perfect Start. Dit bedrijf biedt afgestudeerden een tweejarig ontwikkeltraject aan, waar je uit kunt vinden waar je goed in bent en welke baan bij je past. Hier volg ik momenteel de traineeship Compliance. Ik help financiële instellingen bij het opsporen van witwasserij, fraude of terrorismefinanciering. Door de steeds complexere wetgeving voor banken en financiële instellingen is er een grote vraag naar CDD-analisten (Customer Due Diligence).

Denken als een cirimineel

Ik leer te denken als een crimineel. Om geld wit te wassen, is de eerste stap om het geld te integreren in het financiële stelsel. Ik voor een grote bank in Nederland. Hier voer ik analyses uit om deze risico's op te sporen bij onze zakelijke klanten. Analisten bij de bank zijn de ‘poortwachters’ van het financiële stelsel. Mijn opleiding sluit op het eerste oog niet direct aan op mijn werk. Maar de analytische skills die ik heb ontwikkeld tijdens mijn opleiding, komen erg goed van pas. Je leert het werk vooral op de werkvloer door het gewoon te doen.

Het fijne aan 'echt’ werken is dat je de weekenden en avonden nu volledig voor jezelf hebt. En dat gevoel wanneer er voor het eerst  een 'grote mensen salaris' binnenkomt op je bankrekening. Dat is gewoon erg lekker. Wat ik wel mis aan school zijn de gezellige borrels van de studievereniging.'