Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Selectie

Forensisch Onderzoek heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen (100 plaatsen), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats. Na je verzoek tot inschrijving word je door de opleiding uitgenodigd voor de selectie.

Data & tijden selectie

  • Dinsdag 6 februari 2024  van 10:00 tot 12:30.
  • Donderdag 7 maart 2024 van 10:00 tot 12:30.

Plan je selectiedag

Als je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de selectie en de planner. Via de planner kies je de datum waarop je de toetsen maakt. Twee weken voor deze datum ontvang je je huiswerk. Houd hier dus rekening mee tijdens het plannen.

Voorbereiding selectie

Twee weken voordat je de selectietoetsen gaat maken, ontvang je een e-mail waarmee je toegang krijgt tot de digitale onderwijsomgeving. In deze omgeving vind je de syllabus en enkele kennisclips. Zorg dat je in deze twee weken voldoende tijd vrijmaakt om de syllabus te bestuderen, de kennisclips te bekijken en waar nodig zelf informatie op te zoeken.

Programma selectie

De selectiebijeenkomst bestaat uit twee toetsen en vindt (onder voorbehoud) plaats op locatie. Eén toets gaat geheel over de forensische casus en bijbehorende technieken (waarvoor je van tevoren de syllabus bestudeert).  Met de andere toets kijken we of je je algemene schei,- natuur-, en wiskunde kennis kan toepassen in een forensische of biologische context. Voor deze laatste toets krijg je geen syllabus of huiswerkopdracht. 

Uitslag selectie en rangnummer

Wanneer je hebt deelgenomen aan de selectie, ontvang je  half april 2024 twee berichten. Vanuit Studielink ontvang je je rangnummer en vanuit de HvA ontvang je de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen valt, dan krijg je op 15 april via Studielink ook meteen een plaats aangeboden.

De gemiddelde score van de toetsen die je hebt gemaakt tijdens de selectie bepaalt jouw plek op de ranglijst. Kandidaten die op beide toetsen hoog scoren komen dus hoger op de ranglijst terecht dan studenten die een laag gemiddelde halen. We hebben 100 plekken beschikbaar. Stel dat je met jouw score rangnummer 59 krijgt, dan ben je zeker van een plek (mits je toelaatbaar bent natuurlijk). Krijg je op basis van jouw score rangnummer 320? Dan is de kans dat je een plek krijgt nihil.

Tussen  half april en 15 augustus vind je hieronder wekelijks op vrijdag een update over het rangnummer dat aan de beurt is om geplaatst te worden. Op deze manier hopen we dat jij je kansen op een opleidingsplaats een beetje kunt inschatten. 

Datum update

Rangnummer dat aan de beurt is om geplaatst te worden

17 mei

120

De volgende update volgt op vrijdag 24 mei.

Meenemen eerder behaalde resultaten

Heb je vorig jaar deelgenomen aan de selectie en wil je de resultaten meenemen naar dit jaar? Dan kun je dit t/m 21 januari 2024 doorgeven via het digitaal servicepunt(opent in nieuw venster).

 

Buitenland

Wanneer je in het buitenland woont dan is er een optie om de selectietoetsen online via Proctorio te maken. Ben je echter voor een tijdelijke periode in het buitenland (bijvoorbeeld op reis) dan is er geen mogelijkheid om op afstand de selectietoetsen te maken. Houd dus rekening met de selectiedagen wanneer je van plan bent weg te gaan.