Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

'Waarom moeilijk doen als het samen kan?'

Chloe, alumnus Engineering: Technische Bedrijfskunde

Chloe is sinds 2017 afgestudeerd aan de opleiding Engineering: Technische Bedrijfskunde en werkt nu als supply planner bij Red Bull.

Hoe ben je in je huidige baan beland?

“Omdat ik na mijn studie nog niet direct wist wat ik wilde, heb ik nog een extra stage gedaan bij Duyvis (PepsiCo). Daarna rolde ik in mijn eerste vaste baan bij ASM en nu zit ik alweer tweeënhalf jaar bij Red Bull. Dat is niet alleen een mooie werkgever, maar ook nog eens de sponsor van Max Verstappen!”

Wat is je functie bij Red Bull?

“Als supply planner zorg ik dat alle marketingmaterialen op het juiste moment op de juiste plekken in Nederland zijn. In samenwerking met betrokken afdelingen maken we een forecast en vervolgens zorgen we dat alle materialen op tijd ingezet kunnen worden. Dat is best een logistieke uitdaging elke keer.”

Hoe ziet je dag eruit?

“Ik begin vaak met wat standaardtaken; kijken of de orders en bestellingen goed lopen, even overleggen met het hoofdkantoor. Soms moeten er dan acute problemen opgelost worden, maar als het goed is natuurlijk niet. Ook zijn er dagen dat ik helemaal opga in een Excel omdat ik een procesanalyse moet maken. Het is dus een mooie combinatie van hands-on werk en pittig denkwerk. Dat vind ik een fijne combinatie.”

Heb je in je huidige baan veel profijt van je opleiding?

“Ja, best wel. Het mooie van de opleiding Technische Bedrijfskunde is dat je elk blok een nieuw project doet in een groepje. Daardoor heb ik goed leren samenwerken. Ik zie nu veel sneller wie welke skills heeft en welke rol diegene dan moet krijgen. Daar heb ik veel aan in mijn huidige baan.

Ook waren de opdrachten die we deden afgestemd op de praktijk. Dus geen fictieve of theoretische opdrachten, maar juist heel praktische. Soms mocht je je opdracht dan ook echt presenteren bij een bedrijf. Ook dat vele presenteren is iets waar ik nu veel aan heb. Ik heb geen angst meer en durf nu echt voor een groep te praten. Heel prettig.”

Had je een bepaalde specialisatie gekozen?

“In mijn afstudeerjaar heb ik procesoptimalisatie gedaan. Ook die kennis is voor mij elke dag weer nuttig. Want in mijn huidige projecten moet ik natuurlijk vaak processen verbeteren. Soms moet je dan weer terug naar het begin, alles op een rijtje zetten, om te zien waar het beter kan. Voor mij is dat wel een rode draad; zowel in mijn opleiding als nu in de praktijk.”