Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Bente loopt stage bij KLM

Student Technische Bedrijfskunde

'Ik kijk hoe de externe klanten het beste geholpen kunnen worden op het gebied van onderhoud'

"Ik loop stage bij KLM Engineering & Maintenance, waar ik een onderzoek uitvoer. Binnen mijn onderzoek kijk ik hoe de externe klanten het beste geholpen kunnen worden bij KLM E&M op het gebied van onderhoud. Denk hierbij aan een benchmark maken, hoe een proces het beste verloopt en wat er beter kan. 

De opleiding bereid je goed voor op je stage door je vanaf het begin in kleine groepen verschillende onderzoeken uit te laten voeren voor bedrijven. In het eerste jaar nemen docenten de rol op zich van opdrachtgever. Wekelijks heb je een consultancy gesprek, waarbij ze echt streng zijn. Je leert op deze manier om voor een opdrachtgever te werken en hoe het eraan toegaat binnen een bedrijf."

Heel blij met deze ervaring 

"Stagelopen vond ik een stuk spannender dan een opdracht op school uitvoeren, omdat je nu niet een team hebt om op terug te vallen. Je staat er voor het eerst alleen voor. Ik heb echt geleerd om zelfstandig opdrachten uit te voeren. Maar mocht ik vastlopen, heb ik gelukkig een stagebegeleider waar ik op terug kan vallen. 

Ik ben nu bezig met de afronding van mijn onderzoek. De maanden zijn echt voorbijgevlogen. Ik ben heel blij met deze ervaring!"

– Bente