Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Arend en Tim richten bedrijf op

En dat tijdens hun opleiding

Arend en Tim richten bedrijf op

‘Onze ambitie is om binnen een paar jaar de nieuwe duurzame standaard binnen bedrijven te zijn’

"De afgelopen 6 maanden hebben we bij de minor Ondernemerschap gewerkt met het vetste materiaal ooit: gerecycled plastic! Bij de minor hebben wij een toffe startup opgericht genaamd Happy Plastic die dit materiaal gebruikt als grondstof voor haar producten. "
 

Laptopstandaard ontwikkeld 
"Als studenten zijn we er tijdens de pandemie achter gekomen dat een goede werkplek thuis heel belangrijk is. Want laten we nou eerlijk zijn, de keukentafel is dat in ieder geval niet! Zo kwamen wij al snel op het idee om een product te maken dat naast duurzaam voor het klimaat, ook duurzaam is voor de gebruiker. Zo is het idee voor de laptopstandaard ontstaan.

De laptopstandaard wordt gemaakt van gerecyclede COVID-19 vaccinatiedozen. Zij dienden als koelboxen voor de vaccins, maar hadden hierna geen doel meer. De dozen zouden op de vuilnisbelt belanden. Wij geven de dozen een nieuw bestaan."

Duurzaam product  

"Aangezien we beiden TBK'ers zijn, was ons eerste idee om een consultancy bureau op te starten. Toch leek het ons leuk om een duurzaam product te ontwikkelen en deze op de markt te brengen. Tijdens de coronapandemie wilden we kijken hoe we hier op konden inspelen. Wij hebben ervoor gekozen om kantoorartikelen te maken van een duurzame herkomst. 

Ons eerste product, de HappyStand, is dan ook een laptopstandaard gemaakt van 100% gerecycled plastic. Onze ambitie is om binnen een paar jaar de nieuwe duurzame standaard binnen bedrijven te zijn."

Echt doorzetten 

"Bij het opstarten van een onderneming heb je altijd tegenslagen. Eén daarvan was van een tekening naar een daadwerkelijk product te komen en om goede partners daar voor uit te zoeken. Je moet echt doorzetten.  

Met onze achtergrond van Technische Bedrijfskunde hebben wij geleerd stapsgewijs te werken. Met onze analytische achtergrond hebben wij ook geleerd om ons businessmodel zo in te delen dat hij toekomstbestendig is."

– Arend en Tim