Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Thijs over zijn studievereniging

Thijs, student Biomedische Technologie

‘Bij een nieuwe opleiding hoort een studievereniging’

"Aan het begin van mijn nieuwe opleiding had Biomedische Technologie nog niet officieel een studievereniging. Toen ik daar achter kwam, had ik direct ambities om een studievereniging op te richten. Bij een nieuwe opleiding hoort volgens mij een sv. Een vereniging zorgt namelijk voor saamhorigheid en gezelligheid."

Hulp van de HvA bij oprichting 

"Tijdens de introweek ben ik samen met de studievereniging van Forensisch Onderzoek (ForensX) in gesprek gegaan over wat er allemaal komt kijken bij het oprichten van een studievereniging.  

Na wat gesprekken in het tweede blok met medestudenten kwam ik erachter dat er meer geïnteresseerden waren in het oprichten van een sv. Met de hulp van de HvA is er toen een bestuur opgericht voor de gloednieuwe sv BioTech." 

Trots op ons werk 

"We hadden uiteraard weinig bestuurservaring en we konden niet op eerdere bestuursleden terugvallen. Ik ben best trots dat we na 9 maanden samenwerken alle noodzakelijke onderdelen hadden afgerond om onze vereniging op te richten.  

Ik ben momenteel de voorzitter van een vierkoppig bestuur. Samen gaan we ons best doen om er voor de studenten en toekomstige leden een geweldig jaar van te maken!"

- Thijs