Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

De droombaan van Bibi Zhara

Bibi Zhara, student Biomedische Technologie

‘Ik wil me specialiseren in het ontwikkelen van bio-kunstmatige organen’

"Ik ben via een omweg bij Biomedische Technologie terechtgekomen. Na mijn vwo wilde ik op de universiteit Klinische Geneeskunde of anders Biomedische Technologie studeren. Ik vind vooral de technische kant van de medische wereld interessant."

De opleiding past perfect bij mij 

"Ik kwam helaas niet door de selectie van Klinische Geneeskunde en de universitaire versie van BMT vond ik uiteindelijk toch niet zo interessant. Ik was op zoek naar een opleiding die meer praktisch dan theoretisch was. En zo kwam ik bij de HvA terecht. 

De opleiding past perfect bij mij. Hij is inclusief en modern. Je leert welke ziektes er zijn en hoe het lichaam in elkaar zit. En daarnaast mag je op zoek naar technische oplossingen om een gezondere samenleving te creëren."

Doorstuderen 

"Na mijn opleiding wil ik doorstuderen. Ik wil me gaan specialiseren in het ontwikkelen van bio-kunstmatige organen. Dit zijn organen gemaakt van biologisch materiaal ofwel levende cellen. Nu worden kunstmatige organen gemaakt van bijvoorbeeld plastic en metaal.  

Ik weet nog niet of ik een onderzoeker wil worden, een onderzoeksteam wil opstellen of juist meer de commerciële kant op wil gaan zoals het handelen in bio-kunstmatige producten. Doordat de opleiding zo breed is, maak ik kennis met al die verschillende richtingen."