Nooit meer lekke fietsbanden!

Amsterdammers fietsen veel. En zijn maar al te zeer bekend met de ergernis van zachte en lekke fietsbanden. Wij waren er klaar mee. Daarom ontwikkelden we de luchtloze fietsband en richtten we Supreme Dutch op, het bedrijf waarmee we nu de fietsenwereld benaderen. Inzet: iedereen op Supreme Dutch banden en nooit meer een lekke band!

Optimum gevonden

We zijn gestart met de ontwikkeling van een onverwoestbare fietsband tijdens de minor ‘Design for Life Entrepreneurship’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier studeerden wij Engineering, Design and Innovation. Na een succesvolle minor werd de potentie rondom de band steeds groter en zijn wij beide afgestudeerd op de doorontwikkeling ervan. Vele prototypes verder hebben we nu een optimum gevonden.

Comfortabele fietservaring

Het resultaat is een universele onverwoestbare fietsband, met een speciale binnen– en buitenbandcombinatie. De luchtloze binnenband bestaat uit een nieuw innovatief materiaal dat een zeer hoge flexibiliteit en terugvering heeft. De buitenband is van hoge kwaliteit en heeft goede gripeigenschappen. Deze unieke combinatie is niet alleen oersterk, maar zorgt ook voor een comfortabele fietservaring.

Met behulp van het Start-Up Centre van de Hogeschool van Amsterdam konden wij na onze studie door met de ontwikkeling van Supreme Dutch. Ons volgende doel is de marktintroductie, waarbij we de banden via groothandels naar de fietswinkels willen gaan distribueren. Weten hoe dat gaat? Volg ons in onze strijd tegen de lekke band…

Ons punt: Een oersterk idee vraagt om een oersterke uitwerking.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 september 2016
Kevin en Neil